06 februari 2014

"Trek eens aan mijn vinger"

Ne een dagje supporteren op de Belgische Kampioenschappen moesten kapitein Erwin, Shelly, Sophie en Pieter nog een competitiewedstrijd met Mix 2 gaan spelen in Gent. Aangezien de broodjes préparé op het Belgische al om 9u30 op waren (en iedereen dus met een hongerke zat) en er tussen 18 en 19 uur wel even tijd was, besloot de ploeg (aangevuld met supporter Lieselot) alvast naar Gent te trekken en daar eerst frietjes te eten (zie foto). Het bleek niet de ideale voorbereiding...

Gentse 1G - Wit-Wit 2G : 8 - 0
Op de weg naar de sporthal demonstreerde Pieter in de wagen nog eens zijn expertise op het vlak van "winderigheid" en Shelly werd ingewijd in de oudste mop ter wereld : "Trek eens aan mijn vinger". Op het moment dat de wagen van Erwin de parking van sporthal Bourgoyen opreed zat de sfeer (en geur) er dus al goed in en kwam ook Ruth vanuit Oudenaarde de ploeg versterken! Na 9 maanden blessureleed (achillespees) de eerste wedstrijden voor Ruth! Welkom terug!

Het was voor Ruth nog even wat wennen aan het nieuwste lid van de ploeg en haar dubbel met Shelly was vrij snel gedaan (maar zonder last aan haar achillespees)! Pieter en Erwin konden het net ietsje langer trekken, maar bleken achteraf toch minder punten gescoord te hebben. Meteen snel 2 - 0 achter. Voor de enkelwedstrijden had Erwin vooraf netjes bij de tegenstander gepolst naar hun opstelling, want Pieter wou (met amper één uurtje slaap achter de kiezen) eens tegen Steven spelen. En hij deed dat niet onaardig. De eerste set werd nipt met 25 - 23 verloren en de tweede set zelfs gewonnen! De derde set was er echter te veel aan en een te hoge foutenlast deed de wedstrijd in het voordeel van Steven kantelen. Erwin startte ondertussen goed in zijn enkelwedstrijd tegen Jonathan, maar na de eerste set was het vet van de soep. Tussenstand 4 - 0. Konden de dames nog iets rechtzetten? Sophie in elk geval niet. In de eerste set kwam ze er tegen (ook) Sophie tot haar eigen grote frustratie niet aan te pas. De frieten zouden de oorzaak zijn. De tweede set was stukken beter maar werd in verlengingen verloren. De beste prestatie kwam van Shelly die Johanna  (B1) tot een zware driesetter dwong maar uiteindelijk zelf ten onder ging. De ontmoeting was nu definitief verloren : 6 - 0.

De eerredder zou van de mix-wedstrijden moeten komen, maar dat gebeurde niet. Erwin en Ruth speelden een leuke partij waarbij vooral in de eerste set goed meegedraaid werd. In de tweede set waren de cijfers zwaarder. Pieter en Sophie speelden na verlies in de eerste set een veel betere tweede, maar ze konden een riante voorsprong niet verzilveren. Geen eerredder dus en de zware 8 - 0 cijfers stonden op het scorebord.

De spelers keken even raar op toen kapitein Erwin na de zware 8 - 0 nederlaag verklaarde dat hij tevreden was, maar met de geslaagde rentree van Ruth en de opvoedkundige lessen van Shelly kan men alleen maar gelukkig zijn ;-) Het was dan ook met veel plezier dat de ploeg na de wedstrijd nog een berg aangeboden cake verorberde en plannen maakte om nog wat fietsers (met badmintonzak) omver te rijden. De tegenstanders waren er in elk geval niet gerust in...