04 februari 2014

Eerste ontmoeting Dames 1 eindigt in mineur.

Voor de allereerste wedstrijd van Dames 1 trokken Lieselot, Sophie, Ruth, Amy en Shelly naar Waregem. Een redelijk vernieuwde ploeg nu Hélène niet meer in Wit-Wit speelt en Julie een beetje te dik geworden is. (haar eigen woorden!) Qua opstelling was het dus voor een eerste keer wat uitproberen. Aan de uitslagen van de voorgaande wedstrijden te zien leek Waregem alvast een haalbare kaart. Elke wedstrijd moet echter gespeeld worden...

Waregem 1D - Wit-Wit 1D : 4 - 4
Wit-Wit begon alvast uitstekend aan de ontmoeting en won de eerste 2 dubbels. Lieselot en Shelly op 1 verloren de eerste set maar na wat kleine aanpassingen begon hun spel beter te draaien. Het werd een spannende driesetter met 21-19 winst in de derde set. Ondertussen hadden Ruth en Sophie op 3 redelijk vlot hun match gewonnen. Gelukkig maar, want met Ruth ging het ondertussen van kwaad naar erger. Ze voelde zich allesbehalve goed en wou eigenlijk zo snel mogelijk naar huis. Ze probeerde toch nog even vol te houden voor de vierde dubbel met Amy maar winst zat er jammer genoeg niet meer in. Ook de tweede dubbel met Lieselot en Sophie ging de verkeerde kant uit. Het werd opnieuw een spannende driesetter die nu echter verloren werd met 21-18 in de derde. 2-2 dus na de dubbels, al had er hier reeds meer in gezeten!

Op naar de enkels, die alle 4 tegelijk gespeeld werden. Shelly en Amy toonden hun goeie vormpeil en wonnen respectievelijk op positie 2 en 4 hun match. Lieselot op 1 had aanvankelijk weinig moeite met haar tegenstandster, maar aan het einde van de eerste set (die gewonnen werd met 21-13) kwamen krampen in de benen opzetten. 6 weken inactiviteit wegens examens en reeds 2 slopende driesetters begonnen hun tol te eisen. De krampen werden steeds erger tot op het punt dat spelen niet meer mogelijk was. Opgave in de tweede set was het resultaat. Jammer want anders werd deze match zeker gewonnen en had Wit-Wit het beslissende punt voor winst binnen gehaald. Alle ogen dan maar op Sophie, die het lastig had tegen haar tegenstandster. Sophie speelde naar eigen zeggen iets te passief en verloor in 2 sets.

Een ontmoeting die dus in mineur geëindigd is en waar winst zeker had ingezeten. De broodjes moesten noodgedwongen worden afgeslaan en Sophie nam nog het stuur van Ruth over om haar zo snel mogelijk veilig thuis te brengen.

Nu dan maar tijd maken om aan de conditie te werken en hopelijk kan een fitte ploeg in de komende matchen wél de winst pakken!

Verslag : Lieselot

Geen opmerkingen: