24 februari 2014

Brons voor Shelly en Amy op BK Jeugd

Shelly : halve finale in enkel en dubbel


Na een perfecte eerste dag is er Shelly (foto : Fons VDV) er jammer genoeg niet in geslaagd om op zondag de kers op de taart te zetten. Ze verloor haar drie wedstrijden (in de drie disciplines) en moest zo tevreden zijn met brons in het enkelspel en brons in het dubbel samen met zus Amy.

Vroeg in de morgen verloor Shelly de kwartfinale van het gemengd dubbel samen met Stein Bondroit (Lokerse). Vooral in de tweede set bleek dat beide nog te weinig op elkaar ingespeeld waren.

In het enkelspel stond Shelly in de halve finale tegen het tweede reekshoofd. Na een moeilijke eerste set, pakte ze de tweede. De derde set werd een thriller die jammer genoeg met 17 - 21 verloren ging. Geen zilver dus... (Goud was sowieso een haast onmogelijke zaak geweest. Zie verder.)

Het meeste kans op een titel had Shelly met zus Amy in het dames dubbel. Ze speelden een erg goeie halve finale maar moesten nipt met 21 - 19 en 21 - 18 de duimen leggen tegen de latere winnaars. Ook hier dus een bronzen plak.

Niettegenstaande de (lichte) ontgoocheling blijft het een knappe prestatie van Shelly om tijdens een tornooi als het BK op zondag voor alle drie de disciplines te mogen terugkeren!

Een fenomeen...
Graag geven we nog een opmerkelijk feitje weer van dit BK jeugd (ons aangereikt door J.-Marc). We wisten dat Flore in haar tijd bij de jeugd een straffe madam was, maar wat Clara Lassaux het voorbije weekend liet zien mag er ook best wezen. Ze won het gemengd dubbel bij de U13, het dames enkel bij de U15 (met o.a. winst tegen Amy in de eerste ronde) en het dames dubbel bij de U19. En dat allemaal als 13-jarige! Straf!

1 opmerking:

Anoniem zei

Er is zelfs een Oost-Vlaming die op de Belgische Kampioenschappen een hattrick gehaald heeft dit weekend. U13 speler Bronselaer Robby.