11 februari 2014

Boetebroodjes nog het best...

Een verslagje schrijven hoeft niet altijd lang te duren. Zeker niet als de tegenstanders gewoon een maatje te sterk zijn. Kapitein Dimi zag de bui al hangen toen de ploeg van De Pluimplukkers de kleedkamer binnen kwam : een stevige (jonge) ploeg. Duch, Erwin, Dimi, Pieter, Jochim en de wederoptredende Mathieu konden er enkel het beste van maken. Maar dat was niet genoeg.

Wit-Wit 2H - Pluimplukkers 2H : 0-8
De eerste dubbels waren snel voorbij. Duch en Pieter speelden niet goed genoeg en maakten gewoon te veel fouten om het spannend te maken. Ook Dimi en Jochim kwamen ondanks veel goede bedoelingen een maatje te kort. Het dichts bij winst kwamen daarna Erwin en Duch. Zij moesten pas in twee spannende sets hun meerdere erkennen in De Pluimplukkers na een leuke partij. Mathieu had lang uitgekeken naar zijn rentree (na bijna zes maanden blessure en revalidatie)! Jammer genoeg zat Erwin plots niet meer in the flow en na (te) veel directe fouten ging de eerste set snel verloren. Gelukkig was de tweede set al heel wat beter (maar niet goed genoeg voor setwinst). Hiermee stond een droge 0 - 4 tussenstand op het bord.

De enkelwedstrijden gaven niet veel meer spanning. Pieter merkte dat je niet ongestraft daags voordien kan blijven uitgaan en werd snel van de baan geveegd. Duch deed hard zijn best, maar "Ewout-ik-maak-geen-fout" was duidelijk sterker. Ook Dimi trachtte er het beste van te maken, maar maakte te veel foutjes om het spannend te maken tegen Livio. Het was uiteindelijk Jochim die (een heel klein beetje) de eer redde door als enige een set te winnen in zijn enkelwedstrijd. Na twee moedige sets (en een matchpunt!) was het beste er echter van af in de derde set. Een harde 0 - 8 nederlaag (1 - 16 in sets) was een feit!

Achteraf bleken de boetebroodjes van Jochim nog het meest succesvol te zijn, want die werden in ijltempo soldaat gemaakt. Na 4 wedstrijden lijkt het behoud nu al een onmogelijke zaak voor Heren 2 in derde Liga. Er het beste van maken de komende wedstrijden is dan ook nog de enige opdracht. En laat dat nu ook wel plezant zijn... Voorts was ook de terugkeer van Mathieu iets om tevreden over te zijn. De voorbereidingen voor volgend seizoen (in eerste Provinciale?) zijn hiermee alvast gestart...

Geen opmerkingen: