29 april 2013

Heren 2 eindigt in schoonheid!

Het is gebeurd! Heren 2 won vier dubbels - je leest het goed - en mag naar (derde) Liga. Ziedaar de korte samenvatting van de laatste wedstrijd van het seizoen (voor de lezers die de wedstrijdverslagen van Heren 2 te lang vinden.)

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen ging de wagen (voor de zoveelste keer deze maand) richting Rozenbroeken in Gent om er tegen Pluimplukkers H4 te spelen. Een prestigeduel tussen de tweede en de derde in de stand. De ploeg was compleet met kapitein Dimi, Erwin, Mathieu en Pieter. Seppe was reeds ter plaatse en speelde zijn laatste wedstrijd voor Heren 2. Volgend seizoen schuift hij immers een ploegje op...

Pluimplukkers H4 - Wit-Wit H2 : 1 - 7
De titel in eerste provinciale ging afgelopen zondag definitief naar Oudegem en op de tweede plaats kon Heren 2 niet meer bijgehaald worden. Wit-Wit 2 kon dus zonder stress aan de ontmoeting beginnen en dat was er aan te zien. De ploeg zorgde voor een unicum door vier dubbels te winnen! Mathieu en Erwin kenden een zwakke start in de eerste set, maar Erwin hield hen recht met korte strakke services. Eenmaal de smash van Mathieu onder stoom kwam, trok hij het laken naar zich toe in een leuke wedstrijd met enkele straffe rally's. Bij Pieter en Dimi was het ondertussen heel wat spannender. Het werd een driesetter waarin ze een matchpunt tegen overleefden en toch nog met 20 - 22 wonnen. Seppe en Erwin leken na de eerste set op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar lieten in de tweede set hun tegenstanders in de wedstrijd komen. Gelukkig werd de derde set met een 0 - 7 voorsprong gestart, waarna de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld werd. Tot slot mochten Pieter en Mathieu de (dubbel)kroon op het werk zetten. Ook hier weliswaar een driesetter, maar het aanvalsgeweld van Mathieu en Pieter loonde op het eind.

Met een 0 - 4 voorsprong aan de enkels beginnen... Dat moet jaren geleden geweest zijn! Het was kapitein Dimi - de laatste weken goed bezig - die de eerste enkel voor z'n rekening nam. Hij rekende in twee sets af met Johan en zorgde alvast voor de zege. Seppe speelde ondertussen een "revanche-matchke". Het werd een leuke wedstrijd tussen twee "valse B2's" (beide spelers zijn al lang B1 waard) waarin Seppe uiteindelijk (fysisch) z'n meerder moest erkennen. De eer van de Pluimplukkers was gered. Verder kwamen ze niet, want zowel Pieter als Mathieu wonnen hun enkelwedstrijd in twee duidelijke sets. Een knappe prestatie van beide spelers die zo de eindstand op 1 - 7 brachten!

Met deze mooie overwinning zet Heren 2 een punt achter een fantastisch seizoen en verstevigde het z'n tweede plaats. Er werd dit seizoen in alle wedstrijden maar één keer verloren! Toch was het niet genoeg voor de titel. Daarvoor werd "net" iets te veel een drawke gespeeld. Duur puntenverlies in wedstrijden waar het niet gehoeven had. Toch werd het leed van de gemiste titel verzacht door het feit dat ook Heren 2 mee met kampioen Oudegem mag stijgen naar (derde) Liga! Reden genoeg voor kapitein Dimi om als een echte heer een fleske te bestellen in de cafetaria! Great! Proost!