09 april 2013

Een "vluggertje" om snel te vergeten...

Sinds vorige week heeft Heren 1 het behoud in Liga definitief verzekerd en is de druk van de ketel. En dat was er aan te merken. Net op tijd werd gestart met de zoektocht naar een ploegske voor de verplaatsing naar Zuid-West. En dat liep niet van een leien dakje. Pieter bleek van de aardbol verdwenen en in laatste instantie gaf ook Seppe forfait wegens mobiliteitsproblemen. In een volgestouwd Golfke waren het uiteindelijke kapitein Arno, Erwin, (kleine) Mathieu en Lauwie die richting West-Vlaanderen bolden. Om het allemaal nog wat krapper te maken ging ook supporter Glenn mee. Met een klein beetje vertraging - tja ne "gehandicapte" laten in- en uitstappen in een tweedeurs kost tijd - werd om 20u30 gestart aan de ontmoeting.

Zuid-West H1 - Wit-Wit H1 : 6 - 2
Zonder Seppe waren de dubbelopties plots heel wat kleiner en de doelstelling werd dan ook op "genen 8 - 0 nederlaag" vastgelegd. Die doelstelling werd al snel gehaald want Arno en Lauwie wonnen dubbel 4. De eerste set was nog een "opwarmerke", maar eenmaal Lauwie weer onder stoom kwam werden de volgende twee sets gewonnen. Ondertussen waren Mathieu en Erwin al van het terrein geveegd. De eerste set ging nog gelijk op tot 4 - 4 maar dan kwam pijnlijk naar boven dat dit hun eerste dubbel samen was. Tegen het geroutineerde duo van Zuid-West (Steve en Tom) was dit dodelijk. De tweede set was al iets beter, maar winst zat er nooit in. De hoop om met 2 - 2 aan de enkels te kunnen starten lag bij Erwin en Arno. Zij mochten het nu opnemen tegen Steve en Tom. De vorige ontmoeting wonnen ze nog en ook nu zat de kans er in. Op 18 - 20 konden ze 2 setpunten echter niet verzilveren en de set ging alsnog verloren. De tweede set was even spannend en ging nu wel met 19 - 21 naar Ronse. Jammer genoeg kon Erwin in set drie zijn niveau niet opkrikken. Hij "lifte" te veel en kreeg de logische smashes te weinig onder controle. Verlies in drie sets en Wit-Wit 3 - 1 achter. Op het terrein er naast hadden Lauwie en Mathieu immers al in twee snelle sets verloren.

De vier enkels werd tegelijkertijd gespeeld. Dat ging lekker goed vooruit... Ook over het geleverde spel kunnen we kort zijn (mede door de tactische opstelling van Zuid-West) : Mathieu deed zijn best maar kwam tekort tegen Steve. Lauwie deed zijn best maar kwam tekort tegen Aurelien. Erwin kon iets minder zijn best doen (last van zijn knie) en kwam tekort tegen een boomlange Pieter. En Arno deed zijn best tegen Tom en won. Einduitslag : 6 - 2. De doelstelling van de kapitein ("genen 8 - 0") was ruimschoots gehaald.

Zo was het nog geen 22 uur en stond iedereen al onder de douche. Ideaal om met z'n allen nog een "boke" te eten in het Zwijntje (bedankt!) en nog voor middernacht thuis te zijn... Volgende week maandag thuis tegen kampioen Latem moet het anders en beter. Dat heeft Thibaut alvast verzekerd! Al is het nog onduidelijk of hij daarmee het geleverde spel bedoelt of het uur van thuiskomst. Voor dat laatste rekenen we alvast op de beloofde pintjes van Latem ;-)

Geen opmerkingen: