11 maart 2013

Op het tandvlees...

Na hun knalprestatie op het tornooi van Waregem moesten Arno en Seppe zich nog opladen om na een gans weekend (met meer dan 14 matchen) 's avonds nog competitie te spelen met Heren 1 in Gent. Maar het moet gezegd : Arno gedroeg zich als een echte kapitein en wist Seppe te motiveren om mee op de afspraak te zijn. Beide zagen echter maar twee matchkes zitten... De rest van de ploeg bestond uit Mathieu, Erwin en Pieter die na enkele sterke prestaties bij Heren 2 en Mix 2 zijn debuut mocht maken in "den eerste ploeg". Punten halen tegen Gentse was van groot belang in de strijd om het behoud. Deze ploeg staat dan misschien wel laatste in de stand, maar een beetje opzoekingswerk leerde dat ze bijna nog nooit met hun typeploeg hadden kunnen aantreden. Dat was deze keer wel het geval. Tijd voor de assistent-kapitein (Erwin) om na wat overredingskracht bij Arno met een alternatieve opstelling op de proppen te komen. Arno werd toch overhaald om (indien nodig) een enkelke te spelen op plaats 4. Afwachten of het nog moest of het kalf al verdronken was ...

Gentse H1 - Wit-Wit H1 : 4 - 4
De belangrijkste opdracht van Arno en Seppe was echter om hun twee dubbels binnen te halen. Na hun straffe stoot in Brugge was dit niet zo éénvoudig als het lijkt. In deze matchen hadden ze immers enkel te verliezen. Gelukkig wisten beide zich genoeg te motiveren en met energie-zuinig badminton wonnen ze hun beide dubbels. Het was daarbij duidelijk zaak om als eerste naar het net te gaan zodat de ander moest / mocht smashen ;-) Maar opdracht volbracht... Ondertussen kregen Mathieu en Pieter in de eerste wedstrijd de kans om elkaar wat "te leren kennen". En dat leek aardig te lukken. Ze speelden goed mee tegen de Govaerts-broers maar winnen zat er net niet in. In de tweede wedstrijd gaf de ploeg hen iets meer kans. Maar het kwam er niet echt uit. In twee sets werd verloren zodat het 2 - 2 stond na de dubbels.

Erwin, hard op zoek naar zijn beste vorm, mocht het proberen tegen Steven. Ondanks veel inzet zat meespelen er nooit echt in. Daarvoor was Steven gewoon te stek en miste Erwin matchritme en scherpte. De verwachtingen bij de enkel van Pieter waren hoger. Maar het spel dat Pieter de laatste weken liet zien, kwam er niet echt uit. De vloek van "den eerste ploeg" (nietwaar Mathieu DK ;-) of ligt het niveau in derde Liga gewoon iets hoger? In elk geval stond het zo 2 - 4 en was een drawke het hoogst haalbare. Het leek er dus op dat Arno toch in actie moest komen. Dat deed hij ook en met de nodige techniek en flair bezorgde hij zijn B2-tegenstander een leuke wedstrijd die hij toch steeds onder controle hield. Alle ogen waren nu gericht op de laatste wedstrijd van (kleine) Mathieu. In de eerste set liet Mathieu zich een beetje te veel vangen aan zijn eigen frustraties hoewel hij een 20 - 15 achterstand bijna goedmaakte. Toch verlies met 22 - 20. Ook in de tweede set leek het lang mis te lopen. Gelukkig wist Mathieu zijn frustraties op het einde van de set langs de kant te zetten en wist hij alweer een mooie kloof (17 - 12) te dichten. Deze keer won hij wel de set. In de derde begon de foutenlast bij zijn tegenstander te hoog op te lopen en Mathieu maakte de zaak koel af.

Eindstand 4 - 4. Niet onaardig van een ploeg waarbij Arno en Seppe duidelijk op hun tandvlees zaten. Met een frisse Arno en Seppe had hier misschien wel net iets meer ingezeten, maar het was zoals Erwin zei : "Soms moet men ook content zijn met een drawke, en vandaag is zo een dag." Na een lekker broodje werd nog vakkundig de "derden tem" gewonnen zodat uiteindelijk iedereen moe maar tevreden naar huis kon. Neen, geen Overpoort deze keer. Het was Arno vergeven... De volgende dag stond er immers weer een competitiewedstrijd op het programma!

Geen opmerkingen: