10 maart 2013

Heren 5 blaast titelconcurrent weg.

Zondag 3/3 konden de heren van Wit-Wit 5 één van de grote titelconcurrenten, Denderleeuw 3, uit koers slaan. Quentin, Nathan, Sven, Kjell en Kevin moesten dan wel de overwinning binnen halen op verplaatsing. En dat lukte wonderwel...

Denderleeuw H3 - Wit-WIt H5 : 12 - 7
Quentin en Kevin begonnen aan de eerste dubbel. Tegen 2D’s zou dit geen problemen mogen geven. Vooral door de vele foutjes konden de tegenstanders blijven meespelen. WitWit won uiteindelijk vrij makkelijk in 2 sets met 14-21 en 16-21. Ondertussen speelden Nathan en Kjell de tweede dubbel. De eerste set werd gewonnen met 14-21. In set 2 liep het niet goed en frustraties zorgden voor verlies in deze set: 21-19 voor de mannen van Denderleeuw. Set 3 verliep opnieuw heel stroef en werd een heel spannende set. Wit-Wit trok uiteindelijk aan het langste eind en won nipt met 19-21. Quentin en Nathan speelden toen tegen het sterkste koppel van Denderleeuw. Onze twee C1’s speelden een sterke wedstrijd en maakten vele mooie punten! Wat de moeilijkste dubbel zou worden werd uiteindelijk knap gewonnen in 2 sets: 12-12 en 14-21. Kjell en Sven speelden de laatste dubbel. Kjell had wat last van nekpijn, wat hem toch hinderde om voluit te kunnen spelen. Desondanks speelden de twee C2’s een knappe wedstrijd en wonnen ook in 2 sets: 13-21 en 14-21. Kapitein Jean-Marc was heel tevreden dat er met een 0-4 voorsprong aan de enkels kon begonnen worden.

Quentin kreeg de moeilijkste tegenstander van de avond voorgeschoteld. Jeroen (C1) en Quentin waren aan elkaar gewaagd. Set 1 werd gewonnen door Quentin met 14-21. In set 2 kreeg Quentin het moeilijk en door een aantal foutjes kon Jeroen uitlopen. Quentin kon het niet meer ophalen en verloor set 2 met 21-13. De derde set stak Quentin een tandje bij en speelde heel mooi badminton! Dit resulteerde in een mooie 14-21 overwinning! Ondertussen speelde Nathan tegen Tim, de 2e man van Denderleeuw. Nathan zou als C1 geen problemen mogen hebben met z’n tegenstander (D). Het werd dan ook een makkelijke wedstrijd voor Nathan: 12-21 en 6-21. Een mooie overwinning. Kevin mocht als 3e man spelen tegen Filip (een D met 12 punten ondertussen). De eerste set begon heel goed met een 4-11 voorsprong. Door concentratieverlies (of was het nonchalantie ;-) kon Filip opnieuw in de wedstrijd komen en werd het toch nog spannend. Kevin won de set met 17-21. In set 2 stak Kevin een tandje bij en won de set met 12-21. De buit was ondertussen al lang binnen: 0-7 voor Wit-Wit H5! Aan Sven (wie anders???) om als laatste de ‘zaal te sluiten’. Sven nam het op tegen een sterk D-speler, Willem. De eerste set verliep vrij vlotjes voor Sven en werd gewonnen met 15-21. In set 2 werden de rollen omgekeerd en won Willem met 21-12. Set 3 werd heel spannend. Beide spelers gingen voluit voor de overwinning. Het werd uiteindelijk Willem die set 3 won met 21-19.

Een 1-7 overwinning tegen een rechtstreekse titelconcurrent! Denderleeuw kan hierdoor niet meer als 1e eindigen waardoor Wit-Wit H5 een grote stap dichter gezet heeft om het seizoen als kampioen te eindigen. Maar eerst is er nog de belangrijk(ste) wedstrijd tegen de nummer 2 Hoge Wal 1H.
Wit-Wit wil graag revanche nemen voor de (enige) verloren wedstrijd van de heenronde. Een gelijkspel tegen Hoge Wal zou voldoende zijn om kampioen te spelen. Supporters (met toeters en bellen) welkom op donderdag 21/03 in ‘t Rosco!

(Verslag : Kevin DK)