20 februari 2013

Met jong en oud(er) naar Landegem

Wit-Wit H5 trok zondagavond naar Landegem met een mix van jonge en oudere spelers. Kapitein Jean-Marc kon er niet bij zijn, maar werd op de hoogte gehouden via SMS. Concurrent Hoge Wal 1 had vrijdag kostbare punten laten liggen waardoor Wit-Wit, bij winst, opnieuw alleen aan de leiding konden komen! Renaat, Kjell, Sven, Kevin en Christophe (Venterke)  mochten proberen om de 7-1 uit de heenmatch daar te herhalen. Bij een nieuwe 1-7 uitslag had de mama van Renaat trouwens frietjes beloofd na de wedstrijd! Met vier C2’s en één C1 in de rangen tegenover twee C2’s en 2D’s moest toch zeker kunnengewonnen worden.

Landegem H3 - Wit-Wit H5 : 0 - 8
Dubbel 1 werd gespeeld door vader en zoon Deventer (prachtig toch!). De Venterkes wonnen de eerste set met 16-21. In set 2 was de concentratie eventjes weg en zorgden kleine foutjes voor een 21-17 verlies. In de derde set werd gedraaid bij een 11-6 achterstand voor onze mannen. Christophe vond het niet kunnen en schakelde een tandje bij in de derde set. Sven volgde de goede raad op van Christophe en beiden gingen erop en erover! Ze wonnen de set met 14-21. Kevin en Renaat mochten het opnemen tegen 2D-spelers. Zij kwamen nooit echt in de problemen en wonnen de 2 sets met 13-21. Volgende dubbel  werd gespeeld door de twee oudsten van de ploeg: Kevin en Christophe. Deze hadden nooit eerder samen gedubbeld. De eerste set ging vrij vlotjes, maar op het einde werden nog  wat foutjes gemaakt waardoor de tegenstanders nog heel dichtbij kwamen. WitWit won de set met 18-21. Set 2 verliep heel goed en de twee ‘oudjes’ speelden goed samen  en wonnen met 12-21. Aan Renaat en Kjell om het 4e punt binnen te halen. De Wit-Wit-ers speelden een sterke 1e set en wonnen makkelijk met 9-21. In set 2 verliep het iets moeilijker. Door verschillende kleine foutjes werd het nog spannend. Beide spelers herpakten zich tijdig en wonnen de set met 19-21. Na de dubbels stond het 0-4 voor Wit-Wit! Kapitein J-M tevreden!

Christophe bleef aan de kant voor de enkels maar zorgde wel voor goede raad en tips. Omdat het zondagavond was en sommigen héél vroeg uit de veren moesten op maandag werden de 4 enkels tezelfdertijd gespeeld. Renaat en Kevin speelden tegen de C2’s van Landegem en Kjell en Sven namen de 2D’s voor hun rekening. Op papier dus een haalbare kaart: één puntje was genoeg voor de overwinning (maar niet voor de frietjes ;-) ) Kevin kwam moeilijk in de wedstrijd tegen een jonge C2 en dacht dat het heel lastig ging worden. Gelukkig had hij vrij snel het spel door van de tegenstander en kon hij zijn spel spelen. Dit zorgde voor frustaties bij de Landegemenaar waardoor hij veel foutjes maakte. Kevin won de wedstrijd in 2 sets, telkens 14-21. Kjell  maakte er een spannende 3-setter van. De 1e set won hij nipt met 19-21. In set 2 ging het opnieuw gelijk op, alleen trok de tegenstander hier aan het langste eind: 21-18. Kjell was niet tevreden over z’n wedstrijd en stak een tandje bij in de 3e set. Hij won deze met 15-21! Ook Sven maakte er een 3-setter van: 13-21 winst in de eerste set, maar een héél nipt verlies in de 2e set: 23-21. Dan maar een 3e set (goed voor de conditie é Sven ;-) ) Hierin kwam Sven nooit in de problemen en won met 13-21. Renaat kreeg een lastige C2 voorgeschoteld. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Set 1 werd verloren met 21-18. In set 2 toonde Renaat wat hij waard was en met enkele prachtige punten haalde hij de set binnen: 14-21. De derde set werd een thriller. Een kleine discussie of een pluim binnen of buiten was zorgde voor wat spanning en puntenverlies bij Renaat. Wel knap hoe sportief Renaat omging met de situatie (waarin hij eigenlij gelijk had, maar toch let speelde). Renaat bouwde een kleine voorsprong uit en gaf die niet meer uit handen: 19-21 winst! Een knappe 0-8 overwinning! Er werd dus gekozen voor de mooiste overwinningscijfers en niet de frietjes (bij een 1-7)...

Na de wedstrijd nog een kort bezoekje aan het jeugdhuis van Landegem voor een fris pintje (of cola’tje). Op naar de volgende wedstrijd op 21/2 thuis, tegen Lokerse.

Verslag : Kevin