05 februari 2013

Heren 3 doet gouden zaak

In de heenronde werd er nog met zware 8-0 cijfers verloren in Beveren. Zij stonden ondertussen derde in de rangschikking. Aangezien Jochim op de latten stond nam interim-kapitein Glenn zijn plek in. Samen met Mathieu, Aäron, Moerie en Pieter behaalden ze een ietwat onverwachte zege.

Wit-Wit H3 - Beveren H2: 6-2
Moerie gaf aan dat hij zelf maar een dubbel wou spelen dus besliste Glenn op de ploegopstelling iets tactischer te maken. Beveren had in zijn vorige ontmoetingen altijd gewisseld tijdens de dubbels dus liet Glenn zichzelf de eerste twee dubbels spelen met Mathieu. Nu stelde Beveren wel vaste koppels op dus moest opstelling al aangepast worden. Mathieu en Glenn verloren in de eerste dubbel set een na een ondermaatse prestatie. In set twee en drie was het al niet veel beter maar ze konden uiteindelijk toch winnen. Aäron en Pieter hadden ondertussen de vierde dubbel verloren in twee sets waarin ze goed meespeelden maar toch een tikkeltje te kort kwamen. Mathieu en Glenn speelden in de derde dubbel alweer drie sets (wat is er mis met winnen in twee sets?!) maar konden ook hier de wedstrijd winnend afsluiten. In tegenstelling tot bij heren 1 winnen ze hier dus hun derde sets wel... Moerie en Pieter speelden door de wissels tegen het sterkste koppel van Beveren. De eerste set wonnen ze nog maar in set twee en drie kwamen ze te kort. Een 2-2 stand na de dubbels dus, lang geleden dat heren 3 nog zo een gunstige uitgangspositie had na de dubbels.

De opdracht was dus duidelijk, minstens 2 enkels winnen maar als het even kon toch drie. Mathieu, Pieter en Glenn speelden tegen een tegenstander met een lager klassement dus dat moest lukken. Mathieu won vlot in twee sets terwijl Glenn het iets lastiger had maar toch ook in twee sets de klus kon klaren. Pieter was op dat moment bezig aan zijn derde set. De eerste had hij vlot gewonnen maar in set twee verloor hij nipt. In set drie nam hij snel een paar punten voorsprong en die voorsprong kon hij verder uitbouwen. Winst dus voor Pieter en de zege was binnen. Aäron speelde ondertussen tegen een B2 een goede en spannende match. Na nipte winst in set 1 en een nipt verlies in set twee ging ook set drie redelijk gelijk op. Op het einde nam hij toch wat voorsprong en zette de kers op de taart.

Hiermee doet heren 3 een gouden zaak in de stand en lijkt de degradatie nu toch echt wel afgewend, al weet je natuurlijk nooit. Winnen tegen Lokerse en De Mintons blijf de opdracht voor kapitein Jochim en de zijne.

3 opmerkingen:

Julie zei

De mannen waren blijkbaar uitgeput na de wedstrijd... er bleef niemand over in de cafetaria. Noch van de tegenspelers, noch van Wit-Wit... Behalve Pieter die eten had geroken en dus nog effe bleef ;-)

Glenn zei

Onze tegenstanders hadden gezegd dat ze meteen naar huis gingen vertrekken dus moesten we zelf niet aan 'den derden tem' beginnen he :D

Erwin zei

Glenn, wat betreft die dubbels... Misschien heeft het (niveau)verschil tussen tweede provinciale en derde liga daar wel mee te maken? Allez, 't is maar een idee hé ;-)