19 februari 2013

Gemengd 2 verzekert (bijna) behoud

Mix 2 draait door een eindeloze reeks drawkes al gans het seizoen mee in de middenmoot van het klassement in eerste provinciale. Maar echt weglopen van de degradatieplaatsen gebeurde nog niet. Door de uitgestelde wedstrijd tegen 4Ghent van vorige week was de thuiswedstrijd tegen Latem nu een kans om daar wat aan te doen. Kapitein Erwin stond met teenproblemen nog steeds aan de kant, maar was wel aanwezig om "zijn" ploeg naar de overwinning te loodsen. Sophie, Ruth, Julie, Pieter en Mathieu moesten daarvoor zorgen...

Wit-Wit G2 - Latem G1 : 6 - 2
Bij het uitwissel van de ploegopstellingen zag Mix 2 al wat kansen... Latem trad aan met 3 B2's en een B1-dame. Wit-Wit kon daar allemaal B1's tegenover zetten. Maar klassementen zeggen niet alles. In de herendubbel verloren Pieter en Mathieu na een eerste spannende set vrij kansloos set twee. Gelukkig bewezen de dames dat zij steeds beter aan het dubbelen zijn. De kapitein zag van op de bank hoe Julie en Ruth het zowaar aandurfden om bij een aanval naar het net te trekken... Goed zo! Hiermee stond de 1 - 1 op het scorebord. De enkels - de sterkste dicipline van deze ploeg - zouden voor de beslissing moeten zorgen. En dat gebeurde. Zowel Pieter als Mathieu moesten hard werken tegen hun (op papier) lager geklasseerde tegenstander, maar op het eind haalden ze toch de wedstrijd binnen. Verrassend genoeg was het Ruth die een nederlaag leed in het enkelspel (haar eerste dit seizoen in de mix?). Haar netspel was net niet scherp genoeg en ook fysiek had ze het wat moeilijk. Maar na verlies in de eerste set gaf ze niet op en ze knokte voor wat ze waard was. Jammer genoeg ging een spannende derde set verloren. Maar als je alles gegeven hebt, mag je niet ontgoocheld zijn. Ontgoochelen deed ook Sophie niet. Hoewel ze zelf beweert van niet, staat ze tegenwoordig toch best aardig te spelen. Ze won haar enkelwedstrijd in twee duidelijke sets en ze trok meteen die lijn door in haar mix met Pieter. Haar eerste drie pluimen waren scherp en dan weet je dat het bij Sophie goed zit. Hoewel het nog een driesetter werd, won ze samen met Pieter op een overtuigde manier de mix. En nog was het niet gedaan. Even voordien hadden immers ook Julie en Mathieu hun mix-wedstrijd al gewonnen. Ja, een damesdubbel gewonnen en twee mix-wedstrijden! De kapitein kon niet anders dan tevreden zijn. Door deze winst heeft Gemengd 2 alvast een reuzestap gezet richting behoud.

Met een weekje vertraging mocht Sophie na de match de resultaten van haar bakkunsten bovenhalen. En dat viel reuze in de smaak. (Al lust Julie blijkbaar geen appelflap...). Ruth beweerde dat haar havermoutkoekjes even lekker zijn en mag dat dus volgende week bewijzen. 4Ghent is hierbij alvast gewaarschuwd ;-)
 

Geen opmerkingen: