22 januari 2013

Nederlaag die "piekt"...

Voor de eertse match van de terugronde keek Gemengd 2 meteen Oudegem (de titelfavoriet) in de ogen. Vorige keer werd nog zwaar verloren, nu zou het (thuis) beter moeten kunnen. Het deed dan ook deugd om de vaste ploeg (ja, zelfs Ruth was even van achter haar boeken gekropen) vol goesting op het plein te zien staan : Julie, Ruth, Sophie, Mathieu, Pieter en Erwin. De ploeg had met beide handen getekend voor een puntje (en de tegenstanders misschien ook wel), maar het mocht niet zijn...

Wit-Wit G2 - Oudegem G2
De herendubbel was misschien wel de minst spannende wedstrijd van de avond. Erwin en Mathieu schoten in set één te traag uit de startblokken tegen Nils en Lens en konden die achterstand nooit wegwerken. Ook in set twee was de druk van Oudegem te groot. Duidelijk verlies in twee sets. Ondertussen waren Julie en Ruth al van het terrein gehuppeld (of was het zweven?). Ze waren vol lof over hun eigen prestatie die ze bestempelden als één van hun beste dubbels dit jaar. Inderdaad : ze hadden gewonnen! Zo stond het 1 - 1. Al iets beter dan tijdens de heenronde. Zat het er in?

De enkelwedstrijden waren superspannend. Ruth verloor de eerste set van haar wedstrijd maar knokte zich sterk terug in set twee en drie. Ondertussen speelde ook Pieter een beresterke match tegen "the Wall" Michaël. Hij dwong een derde set af maar liet op het einde net wat te veel pluimen vallen (die allemaal op de lijn belandden). Tussenstand 2 - 2. Sophie zette Wit-Wit weer op voorsprong na winst in haar enkel. Vreemd genoeg was ze hier niet echt tevreden mee, want ze kwam mopperend het plein af... De kapitein vond "slecht spelen en toch winnen" echter helemaal niet zo erg.  In elk geval was dit het sein voor Mathieu om alles uit de kast te halen tegen Nils. Winst zou het verhoopte puntje opleveren. Op de mixen moesten immers (traditiegetrouw) niet te veel boontjes te week gelegd worden. En Mathieu speelde een dijk van een wedstrijd. Hij haalde een achterstand in de eerste set op en won met 22 - 20. Jammer genoeg ging een mooie voorsprong (17 - 12) in de tweede set nog verloren met 20 - 22. Ook de derde set ging gelijk op tot 16 - 16 met enkele heel scherpe rally's. Jammer genoeg waren dan twee foutjes genoeg om de match in het voordeel van Oudegem te doen kantelen. Dju toch! Wat de kapitein gevreesd had, kwam dan ook uit : starten aan de mixen met een 3 - 3 tussenstand.

Wit-Wit beet echter goed van zich af in de mixen. Sophie en Pieter kregen na hun winst in Latem een nieuwe kans en deden dat helemaal niet slecht. De eerste set ging nog verloren, maar de tweede werd gewonnen met 21 - 19. Jammer genoeg kon het niveau in de derde set niet aangehouden worden en zo stond Oudegem voor het eerst in deze ontmoeting voor : 3 - 4. Alle hoop op een puntje was nu gevestigd op Julie en Erwin. Die vlogen er tegen An en Michaël stevig in en wonnen overtuigend de eerste set. Ook de tweede ging gelijk op tot 9 - 9, maar dan ging plots het licht uit (of had Oudegem de sleutel gevonden?) en werd het 11 -21. Julie en Erwin konden zich in de derde set niet meer herstellen van deze opdoffer en aan de andere kant van het net stond An plots wel heel scherp te spelen. Erwin beet zijn tanden stuk op haar netspel en het dominante spel van Julie en Erwin uit set één was helemaal verdwenen. Met het zoveelste netpunt maakte An de wedstrijd en de ontmoeting af : 3 - 5 winst voor Oudegem.

Achteraf "piekte" het toch serieus bij kapitein Erwin. Niet zozeer omwille van de prestatie van de spelers (de ploeg speelde misschien wel één van de beste ontmoetingen dit seizoen) maar wel omwille van het resultaat. Hier was een drawke zeker op zijn plaats geweest. Maar alle credits voor Oudegem. In moeilijke matchen toch de twee punten pakken... zo word je (hoogst waarschijnlijk) de verdiende kampioen. De borrelnootjes van Julie (merci!) konden dan ook niet geheel het "lege" gevoel wegwerken. Dat zal nog even tijd nodig hebben...