23 november 2012

Vlaamse titels voor Wit-Wit?

Dit weekend vinden in Merchtem de Vlaamse Kampioenschappen plaats. Dit tornooi staat alleen maar open voor A-spelers en B1-spelers. Voor Wit-Wit staan enkel Flore en Arno op de tabellen. Dit tornooi mag gerust als één van de zwaarste op de kalender omschreven worden. Een titel halen is dan ook niet vanzelfsprekend. Toch zijn er kansen... Een vooruitblik :

Flore is ingeschreven voor Dames Enkel A en Dames Dubbel A (met Ine Lanckriet). In het enkelspel moet de ambitie zijn om de halve finales te halen. Daarna wacht waarschijnlijk het eerste reekshoofd Jelske Snoeck. Deze ontmoeting staat steeds garant voor een spannende wedstrijd en zal beslissen over een medaille of niet. Winnen kan zeker en in de finale is dan alles mogelijk... Ook in het dubbelspel zijn Flore en Ine het een beetje aan hun stand verplicht om (na één wedstrijd) de halve finales te bereiken. Daarin wordt tegen het eerste reekshoofd (Jeslke Snoeck en Janne Elst) om een finaleplaats gespeeld. Vraag is of daarin dan eventueel kan afgerekend worden met de ervaring van Manon Albinus en Debbie Janssens.

Arno neemt drie disciplines voor zijn rekening : Heren Enkel B1, Heren Dubbel A (met Mathias Van Gastel) en Gemengd Dubbel B1 (met Lynn Sioncke). We weten allemaal dat Arno in een goeie bui elke B1-speler aankan, maar met Kevin Desloovere en Kris Dendoncker in de eerste wedstrijden heeft hij alvast geen gemakkelijke start. Bovendien ligt het niveau bij de B1-heren momenteel behoorlijk hoog, wat een goeie prestatie niet vanzelfsprekend maakt. In het Heren Dubbel A kan misschien nog de eerste ronde overleefd worden, maar daarvoor moeten ze wel voorbij de ervaring van Eddy Van Herbruggen . In principe volgt daarna de uitschakeling tegen het eerste reekshoofd (en absolute favorieten) Matijs Dierickx en Freek Golinski. Wat het Gemengd Dubbel B1 zal opleveren is niet meteen duidelijk. Jammer genoeg was spelen met Lieselot niet mogelijk (aan de slag in het buitenland met Racketlon) want hun prestaties van de voorbije weken waren veelbelovend. Maar met Lynn Sioncke zijn er zeker ook mogelijkheden. De tabel bevat immers niet echt uitgesproken favorieten.

Geen opmerkingen: