20 november 2012

Spannend...

De dag na het eigen tornooi... Het moet zowat het enige moment zijn dat kapitein Erwin niet met volle goesting op competitie vertrekt. Maar er moesten nu eenmaal nog wat punten gesprokkeld worden met Mix 2. Ook de andere spelers van de basisploeg waren present : Pieter, Julie, Ruth en Sophie. Enkel Mathieu had nog "pas-papa-geworden-taken" voor de boeg en werd vervangen door Duch. Terwijl in de wagen van Erwin de ene speler als voorbereiding een pak friet naar binnen speelde en de ander een appel, kwam bij de kapitein de goesting al een beetje opzetten. De geur van een nieuwe sportvloer deed de rest. Of was het de geur van reflex-spray? Die bus ging immers kwistig van hand tot hand. De naweeën van het tornooi. Duch zorgde dan weer vestimentair voor wat vermaak door een (to) short te moeten lenen van Pieter (die had er zowaar 2 mee!) Het beloofde SPANNEND te worden.

Latem G1 - Wit-Wit G2 : 4 - 4
Kapitein Erwin had nog steeds last van de knie en schotelde zichzelf maar één matchke voor : een dubbel met Duch. Die liep niet echt lekker al werd ook weer niet slecht gespeeld. Duch en Erwin kregen echter te weinig grip op de servicedruk en de aanvallende slagen van Latem en de eerste set ging nipt verloren. Ook in de tweede set draaide het bij Erwin niet echt lekker (het zijn momenteel niet zijn beste weken) en Duch had net wat te veel kansen nodig om de punten af te maken. Een 17 - 10 achterstand werd nog ongedaan gemaakt tot 19 - 19 maar uiteindelijk was twee keer 21-19 verlies het resultaat. De eerste van een aantal SPANNENDE wedstrijden. De dames (Ruth en Sophie) mochten ondertussen immers aan een derde set beginnen in hun dubbel. Ondanks veel inzet werd echter tactisch niet goed genoeg gespeeld (volgens de mannen) en ging die derde set verloren. En ondanks het feit dat het internationale mannendag was waren de dames toch niet erg luisterbereid naar de tactische analyse van de heren na de wedstrijd. Ze zijn blijkbaar van plan om te bewijzen dat je "naast elkaar" ook wel dubbelkes kunt winnen... Enfin, weer een SPANNENDE wedstrijd die verloren ging en Wit-Wit 2 - 0 achter.

De AANSLUITENDE enkels moesten nu wel gewonnen worden. Maar ook hier NAUWE verschillen. Zeker bij Duch. Hij maakte er een fysiek slopende thriller van tegen Jeroen die hij in de derde set uiteindelijk toch naar zich toe kon trekken. Een deugddoende overwinning nadat hij vorig jaar twee keer aan het (TE) KORTE eind getrokken had. Ruth had vorige week nog verloren tegen haar tegenstandster maar leverde nu een prima prestatie af. Met veel druk naar achter (en een dropke wanneer het moest) liet ze haar opponente geen kans! Knappe wedstrijd! Julie had ook niet zo veel moeite met haar (lager geklasseerde) tegenstandsters en bracht Wit-Wit zelfs even 2 - 3 voor. Lang duurde dat niet want Pieter had blijkbaar niet veel zin in een enkelke en liet zich wat te gewillig naar de slachtbank leiden. Tussenstand 3 - 3 na de dubbels.

Beide ploegkapiteins wouden wel tekenen voor een drawke maar of het zo ver zou komen was nog maar de vraag. De mix-statistieken van Mix 2 zijn immers niet denderend... Maar kijk... Sophie en Pieter deden wat in hun vorige match niet lukte. Sophie was scherp aan het net (en bleef vooraan!) en Pieter legde van achteruit (met zijn onnavolgbare back-hands en drops) de druk bij de tegenstanders. Na een knappe wedstrijd mochten ze een overwinning bijschrijven en zorgden ze alvast voor een puntje. Kapitein Erwin rekende er op dat Julie en Duch na hun wedstrijden op het tornooi wat op elkaar ingespeeld waren, maar dat was zonder de tegenstanders gerekend. De dame speelde superscherp aan het net en de heer wist wel raad met alle pluimen die gelift werden... Na verlies in de eerste set, werd wel de tweede gewonnen. Het bleef SPANNEND, zeker in de broek van Duch. Zelfs in die mate dat er onverwachts wat druk moest gelost worden. In de derde set speelde Latem het tactisch erg goed en Julie kreeg zichzelf niet meer aan het net gemanoeuvreerd. Knappe winst van Latem en de 4 - 4 stond nog maar eens op het bord.

Deze keer echter geen ontgoocheling bij de kapitein die met het zoveelste drawke wel kon leven. Ja, hij was zelfs tevreden : de dubbel van Ruth en Sophie heeft immers potentieel (als ze willen luisteren), Ruth was in haar enkel "on fire", Julie lijkt weer naar haar oude vorm te groeien en met Sophie en Pieter is er misschien wel een succesvolle mix-formatie in de maak... Een goedgeluimde kapitein dus, al had het beeld van Duch in zijn shortje daar misschien ook mee te maken.

De heenronde voor Mix 2 zit er hiermee op. Van de zeven wedstrijden werd er maar ééntje verloren, twee gewonnen en vier gelijk. Goed voor 8 punten en een plaatsje in de middenmoot. Even goed doen moet volstaan voor het behoud en beter zou zelfs een derde plek kunnen opleveren... 

1 opmerking:

Julie zei

Hebben ze dat ook voor mannen?