29 oktober 2012

Titelstrijd kan beginnen...

De Valkaart G1 – Wit-Wit G1: 1 - 7
Zondag stond er een belangrijke ontmoeting – tevens ook de laatste van de heenronde – op het programma voor de eerste mixploeg. De "superleuke" vroege ontmoeting tegen de Valkaart op zondag om 9 uur! De vaste ploeg werd opgetrommeld: Seppe, Arno, Lieselot en Hélène. Jammer genoeg haakte Seppe vrijdag af door een pijnlijke arm (die toch nog genoeg werkte om het toernooi in Zwevegem samen met Arno binnen te rijven daags voordien…) en Hélène liet zaterdagavond weten dat ze intestinale problemen had… De kapitein zag het al gebeuren, met zichzelf en vooral Julie als last-minute invallers zou het wel eens kunnen tegenvallen en met slechts 1 punt verlies (gelijkspel tegen DZ77 vorige donderdag) zou het jammer zijn om punten te verliezen nu de ploeg goed op weg is naar een eventuele kampioenstitel… Enfin er bestaat nog iets als het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is?

Een uurtje langer slaap had blijkbaar niet iedereen geholpen… Toen Duch en Julie tijdig (lees: 7h45) bij Arno stonden, moest hij tot 3 keer toe gebeld worden alvorens de telefoon opgenomen werd. 13 minuten te laat vertrokken ze naar Oudenaarde om Lieselot op te pikken. Een paar koffiekoeken later kwam de ploeg om (u leest het goed) 8h45 toe in de zaal… *no comment* Aangekomen in de zaal, geen speler te bespeuren van De Valkaart. Hoe kan het ook anders, die mannen zijn het gewoon dat Wit-Wit steeds een kwartier te laat is. De verrassing bij Bjorn was dan ook groot toen hij Lieselot en Julie al zag opwarmen om 8h58!

Pronostiek van de kapitein: DD, HE1, DE1 en GD1 moesten gewonnen worden. Maar… het werd zelfs beter dan dat, Duch en Julie kwamen beiden uit tegen een B2 in de enkels en dat was al veelbelovender (op papier toch) dan een drawke.

Lieselot en Julie hadden niet teveel moeite met de dames aan de overkant. Het feit dat Elly Annys niet meer bij De Valkaart speelt, is duidelijk voelbaar. De mannen hadden een spannendere wedstrijd dan de dames, tegen Bjorn en Bart maar konden toch ook winnen in 2 sets: 0-2 na de dubbels. Arno kwam uit, tegen een tot voor nu onbekende speler van De Valkaart, Stijn Meireman. Voor Arno was het een goede opwarming voor het toernooi van die middag en hij won vlotjes. Lieselot daarentegen had een eerste set nodig om wat in het spel te komen; maar maakte er korte metten van in set 2 en 3. Mix 1 0-4 op voorsprong. Het heeft er al slechter uitgezien. Julie voelde de bui al hangen; ze mocht spelen tegen een B2 en na het verlies vorige week maandag tegen een B2 was het vertrouwen beetje ver te zoeken. Gelukkig kon ze deze keer toch iets beters spelen (misschien is het de kilootjes te veel die haar volgens bepaalde bron parten spelen…) en haalde ze de winst binnen in 2 sets. Duch had ondertussen al gedaan. (nota van de redactie: geen enkele opslag werd gemist) Hij speelde tegen de immers goedlachse Bart en ondanks een weinig geconcentreerde tweede set haalde hij de winst binnen en zo kon er zonder stress aan de mixen begonnen worden. Arno en Lieselot speelden een superspannende twee-setter met 21-23 winst in de tweede set… Julie en Duch hadden wat moeite in de eerste set maar konden toch een 3de set uit de wacht slepen. Na een wedstrijd zonder concentratie, veel pietballen en pluimen op de lijn was the game of shame voor het duo van Wit-Wit. Niet getreurd want tegen een ploeg als De Valkaart dergelijke cijfers halen is toch geen slecht resultaat. Het is uitkijken wat De Westhoek zal presteren tegen DZ99… De race naar de titel is begonnen!

Julie.

1 opmerking:

De opper zei

dikke proficiat aan de invallende kilootjes