04 oktober 2012

Perfecte start voor Heren 5

Zondagavond trok de nieuwe herenploeg (Wit-Wit H5) naar Lokeren voor hun eerste uitwedstrijd. Ze mochten het opnemen tekgen Lokerse H12 (jawel, twaalf!!!). Onder de vleugels van kapitein Jean-Marc keerden ze met een overwinning terug naar huis. Een verslagje van de kapitein :

Lokerse H12 - Wit-Wit H5 : 1 - 7
Er stond voor onze tweede match van het seizoen, een verplaatsing naar Lokeren geprogrammeerd. Eén week na de gebeurtenis van Arno-Pizza en Co in Lokeren was ons 1e zorg daar op tijd aankomen. Wij waren daar ruim op tijd en deden een onopgemerkt entree in de zaal. Zo dachten wij!Op zoek naar de kleedkamers en ter gelijker tijd de nieuwe accommodaties aan het bewonderen, schoot plots een luid alarm aan en zo waren de Ronsenaars terug ontmaskerd. De wedstrijden nu...

Wij startten terug met onze basis (Nathan, Gatien, Quentin) aangevuld met Kjell en David, terug na een paar jaar wegens studies. In geval van winst waren wij zeker van de "leadership" want geen enkel andere ploeg slaagde er al in om twee wedstrijden te winnen. Het bein was moeizaam. David en Gatien stonden in een mum van tijd 2-9 achter. Daarna vonden ze mekaar beter en keerde het scorebord om in hun voordeel, het werd 21-17. Ze bevestigden in de tweede set en wonnen met 21-18. Het stond alvast 0-1 voor Wit-Wit. Ondertussen waren Nathan en Quentin serieus aan het knokken tegen een sterk duo geleid door kapitein Pieter Verlee. Het werd uiteindelijk een thriller en na het benutten van een derde matchpunt  was de buit binnen met 23-21. Ronse 0-2 voor. De derde dubbel werd een formaliteit. Gatien, die bezig was aan zijn 10e wedstrijd op twee dagen, en Nathan gingen gemakkelijk over het Lokerse duo en zo stond het 0-3. In de laatste dubbel ging het minder goed. Quentin en Kjell maakten te veel fouten en moesten zich gewonnen geven in drie sets. Tussensatnd : 1-3.

Met drie overwinningen op zak zat de kapitein voor het begin van de enkels op rozen. En dat werd meteen bevestigd want David en een heel sterke Nathan (liet maar 10 punten aan zijn tegenstander) brachten in korte tijd de stand naar 1-5. Quentin en Kjell konden dus zonder stress aan de twee laatste wedstrijden beginnen. Quentin bracht  na een knappe wedstrijd de score op 1-6 en herpakte zich zo na twee middelmatige dubbels. Ondertussen was Kjell slecht begonnen aan zijn wedstrijd en had zelf een achterstand van zeven punten midden de 1e set. Hij herpakte zich heel goed en won uiteindelijk na een setpunt tegen met 22-20. De tweede set was beter en Kjell deed dus hetzelfde als zijn ploeggenoten : winnen in twee sets. Hiermee stond de 1-7 eindstand vast.

Conclusie : Twee overwinningen op twee maar voeten op de grond houden wordt en blijft de boodschap. Op donderdag 4 oktober krijgen wij Landegem op bezoek.