04 oktober 2012

Heren 3 moet leren dubbelen

Al eventjes geleden stond voor Heren 3 het eerste competitieduel van het seizoen op het programma. Op papier leek Oudegem 4 een haalbare kaart. Het draaide anders uit.

Wit-Wit 3H - Oudegem 4H : 4 - 4
Heren 3 begon vol goede moed aan het nieuwe seizoen. Kapitein Jochim kon over al zijn spelers beschikken en iedereen zag het nieuwe seizoen zitten. Maar het begin was dramatisch. Pieter en Glenn konden de eerste set in hun dubbel nog net met verleningen binnenhalen maar zowel de tweede als de derde set gingen vlot verloren. Ook Mathieu en Jochim konden hun eerste set winnen. De tweede set moesten ze na verlengingen aan hun tegenstanders laten en ook zij verloren de derde set. Toen ook Venter en Moerie hun dubbel verloren in drie sets nadat ze de tweede set verloren na verlengingen begon er toch al wat onrust in de ploeg te sluipen. Dit gevoel werd alleen maar versterkt toen ook Venter en Fred hun dubbel in twee korte sets verloren.

Een gelijkspel was dus het hoogst haalbare en dat was wel mogelijk. Heren 3 is nu eenmaal een enkelploeg en dat bewees het ook deze keer. Pieter, Glenn, Mathieu en Jochim wonnen vrij vlot in twee sets en zo konden ze toch nog een puntje uit de brand slepen. Het is duidelijk dat de dubbels toch een serieus werkpunt blijven bij Heren 3. Maar het kan alleen maar beteren.

Geen opmerkingen: