12 oktober 2012

Dames (en Duch) redden de meubelen...

Mix 1 kreeg gisteren het bezoek van Lebad G2. Als je naar de stand keek een haalbare kaart voor Mix 2, maar Lebad blijft een ploeg die moeilijk te onwrichten is. Seppe meldde zich ziek af waardoor de ploeg bestond uit Lieselot, Hélène, Arno, Erwin en kapitein Duch.

Wit-Wit G1 - Lebad G2 : 5 - 3
Arno en Erwin mochten het opnemen tegen Wout en Jan. Hiermee stond bij de tegenstanders heel wat dubbelervaring op het plein en dat was te merken. Wout en Jan hielden Arno in de eerste set perfect uit de wedstrijd en Erwin kreeg het niet onder controle. De tweede set was beter en bij een 17 - 13 voorsprong leken Arno en Erwin een derde set uit de brand te slepen. Met een sterk staaltje serveerwerk van Jan ging Lebad echter op en over Wit-Wit. Ondertussen hadden Hélène en Lieselot blijkbaar vrij makkelijk de damesdubbel gewonnen want Lieselot was al aan haar enkelwedstrijd bezig. Daarin toonde ze dat ze de form duidelijk te pakken heeft en won in twee sets. Ook Arno had geen enkel probleem in zijn enkelwedstrijd waardoor er na minder dan een uur spelen (de klok stond op 20u55) al 4 wedstrijden afgehandeld waren! Het ging vooruit!

Met een 3 - 1 voorsprong zag het er goed uit voor Mix 1. Zeker omdat Hélène en Duch nog tegen een B2-tegenstander mochten spelen. Hélène had weinig moeite met haar tegenspeelsters en won in twee korte sets. Een drawke was al binnen. Duch had het echter heel wat lastiger tegen Jan (die sinds zijn "worteloptreden" vorig seizoen op eeuwig respect kan rekenen bij Wit-Wit). Duch kreeg zijn tegenstander en zijn service maar niet onder controle en verloor de eerste set. In de tweede game vond hij net op tijd het juiste ritme terug en won nipt. In de beslissende set kon hij een kleine voorsprong vasthouden. Een hardbevochten overwinning. Gelukkig maar, want op het veld ernaast hadden Arno en Lieselot (ietwat verrassend) de eerste set van hun mixwedstrijd verloren. Na winst in de tweede leken ze toch de wedstrijd te kunnen binnenhalen, maar de derde set ging erg verdienstelijk naar Wout en Joke. Ook de laatste wedstrijd, met Hélene en Duch als gelegenheidsduo, was geen voltreffer. Het samenspel vlotte niet echt en in twee duidelijke sets ging de wedstrijd verloren. Eindcijfers 5 - 3. Vooral te danken aan de enkelprestaties van de ploeg.

Doelstelling bereikt
Door deze nipte overwinning start Mix 1 de competitie met 5 overwinningen op rij (10/10). De doelstelling aan het begin van het seizoen is hiermee bereikt : het behoud. Als we terugblikken op de vijf wedstrijden dan moeten we echter toegegeven dat de ploeg een aantal keer door het oog van de naald gekropen is. Niet goed spelen en toch punten pakken... vaak worden dan de woorden "zo, worden en kampioen" in één adem gebruikt. Maar zo ver is het eerlijk gezegd nog lang niet. De volgende ontmoeting (tegen De Valkaart) dreigt immers al een erg moeilijke opdracht te worden...