02 mei 2012

(Waardig) verlies tegen de kampioen.

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen mocht Heren 1 het thuis opnemen tegen De Valkaart. De bezoekers verzekerden zich vorige week al van de titel en Wit-Wit is al twee weekjes gered. Geen stress dus aan beide kanten. Wel was er even paniek om aan genoeg spelers te geraken. Enkel Arno, Duch en Erwin waren immers op de afspraak. Zowel Djé als Ben waren niet beschikbaar en omdat Dimi, Pieter en Mathieu VDA aan de slag waren met Mix 3 was het nog even puzzelen om een opstelling op papier te krijgen. Bovendien waren Glenn en Mathieu DK nog gekwetst. In samenspraak met kapitein Ilse van Mix 3 lukte het dan toch.

Wit-Wit H1 - De Valkaart H1 : 3 - 5
De Valkaart beschikt over stevige dubbels en het was dan ook te vrezen dat Wit-Wit moeilijk een vuist zou kunnen maken... Dat was ook het geval. Zeker met de opstelling die nu (noodgedwongen) op papier stond. Arno en Duch speelden voor het eerst dit seizoen samen en speelden een knappe driesetter. Maar in de derde set kwamen ze toch tekort tegen het geroutineerde eerste koppel van De Valkaart. Ondertussen konden ook Erwin en Pieter nooit aanspraak maken op winst tegen het vierde duo van De Valkaart. Zeker bij Pieter was een gebrek aan wedstrijdritme (en samen spelen) te merken. Daarna mochten Duch en Erwin aan de slag in dubbel twee. Het was duidelijk dat dit het enige "vaste koppel" was deze avond, want zij kwamen nog het dichtst bij winst. Jammer genoeg werd een mooie voorsprong in set twee nog uit handen gegeven. Ondertussen speelden Arno en Mathieu VDA een verdienstelijke dubbel die vooral Mathieu weer wat ervaring liet opdoen in Liga. Een pijnlijke 0 - 4 achterstand was het resultaat.

Toch was de ploeg niet van plan om een nieuwe 0 - 8 pandoering rond de oren te krijgen. Arno moest in zijn enkel diep gaan tegen Wouter maar wist hem wel de enige nederlaag van het seizoen aan te smeren! Ook Duch speelde een knappe partij tegen Jonas al verloor hij jammer genoeg de eerste set met 24 - 26. De tweede set ging heel wat vlotter en iedereen geloofde in winst. Toch moest hij in set drie de duimen leggen waardoor de winst nu definitief naar De Valkaart ging. Mathieu VDA kon op plaats vier vrij vlot zijn wedstrijd winnen tegen Koenraad, waardoor enkel Erwin nog aan de slag moest. Hij bekroonde zijn sterk (enkel)seizoen met onverwachte winst tegen Bjorn. Vooral in set drie lukte zowat alles...

Einduitslag 3 - 5, dezelfde score als in de heenwedstrijd. Door de afwezigheid van Djé en Ben was Wit-Wit nu wel heel wat zwakker uit de dubbels gekomen, maar werd de situatie nog bijna recht gezet in de enkels. Een mooie prestatie om het seizoen te eindigen. Toch viel niets af te dingen op de winst van De Valkaart die de terechte kampioen is. Met hun sterke dubbels zijn ze zeker gewapend voor tweede Liga. En Wit-Wit is een verplaatsing op zondag om 9 uur 's morgens kwijt ! ;-) De bezoekers werden ook nog even ondergedompeld in de feestvreugde van Mix 3 zodat ze als een waardige kampioen de reeks konden verlaten ;-)

Geen opmerkingen: