05 december 2011

Heren 2 (nu) al gered...

Het mag een wonder heten dat Heren 2 in deze tijden van blessures en afwezigheden nog een ploeg op het terrein kon brengen. Maar de kern van deze ploeg moet zowat de sterkste zijn van Wit-Wit. Want na donderdag was de ploeg ook zondag weer zonder problemen present voor een matchke. Enkel Dimi bleef nog gekwetst thuis. Met het bezoek aan Lokeren stond een spannend wedstrijd op het programma. Al ging het (mede door enkele afwezigheden bij de tegenstanders) iets vlotter dan verwacht.

Lokerse H3 - Wit-Wit H2 : 2 - 6
Dezelfde vier spelers op het blad als donderdag, maar toch toverde de kapitein een andere opstelling uit zijn hoed : vaste dubbels deze keer. Een gelukkige ingeving. Bij Erwin en Mathieu gaat het week na week beter (al is de vorm van vorig jaar nog veraf) en ze wonnen dan ook hun beide dubbels. Pieter en Glenn hadden echter hun (dubbel)dagje niet. In de eerste set gingen ze er telkens als een razende vandoor, maar in set twee en set drie lukte plots niets meer (en sloeg de tegenstander de ene na de andere kaderbal). Hiermee stond het 2 - 2 na de dubbels en kregen Pieter en Glenn toch de duidelijke boodschap van de kapitein dat hij beter verwachtte in de enkels ;-)
Maar eerst was het aan Mathieu en Erwin om hun enkelwedstrijd te spelen. Mathieu had het enkel in het begin van set één moeilijk, maar won daarna vrij vlot. Ook Erwin kon steeds enkele puntjes voorsprong houden en zo stond het al snel 2 - 4. Aan Glenn of Pieter om de overwinning veilig te stellen. Ze deden het beiden. Pieter won in twee sets en ook Glenn had niet zo veel moeite met zijn tegenstander die door z'n beste krachten heen zat. Hij zat immers al aan z'n zesde wedstrijd (had daarvoor mix-competitie) en had daarbij een zware match tegen een B1 gewonnen. Dat was echter niet de zaak van Glenn die na z'n zware blessure z'n eerste puntje kon optekenen.

Met deze overwinning telt Heren 2 nu (al) 9 punten, sluit het de heenronde af op de derde plaats en is het nu (al) zo goed als gered. Niet slecht voor een nieuwkomer in deze reeks. Dit heeft als grote voordeel dat de terugronde nu zonder druk kan gespeeld worden. Laat maar komen...