10 oktober 2011

Lieselot is een trut!

Zondagavond trokken kapitein Duch, Djé, Arno, Lieselot en Julie naar het verre Kiel in Antwerpen. Aangezien ze deze keer op tijd waren vertrokken, veeeeel te vroeg zelf volgens Wit-Wit-normen (+/-15 min) was er zelf tijd om te pick-nicken op de prachtige parking van het tankstation van Kalken. Na het nodige gerstenat en broodjes met filet de sax en bijhorende stinkworstjes werd de trip verdergezet. Wit-wit kwam keurig 5 min te laat de zaal binnen en ondanks het enthousiasme van onze kapitein werden we daar met weinig ‘warmte’ ontvangen. Het humeur van sommige tegenstand(st)ers was ver te zoeken. Enfin, Mix 1 laat zich daardoor niet doen en na een ietwat tactische ploegopstelling konden de wedstrijden aangevat worden.

Zoals we weten zijn Djé en Arno zo goed als onklopbaar samen en dat bewezen ze hier ook: ze wonnen overtuigend in 2 sets. Julie en Lieselot daarentegen verloren in 2 sets. Supertrage shuttles, slechte verlichting… Enfin het zijn excuses inderdaad, maar het thuisvoordeel was hier meer dan voelbaar. Na een discussie over het verloop van de wedstrijd, kregen de mannen uiteindelijk de voorrang om hun enkel wedstrijden te spelen. Dit dik tegen de zin van Julie die goed warm was en klaar om te spelen… Arno bewees nogmaals dat hij zonder training kan scoren en won in 2 sets. Duch had al evenveel last als de dames van het licht en de trage shuttles en kon weinig aanspraak maken op de winst. Julie werd ‘opgeofferd’ als eerste dame en het was merkbaar. Ze speelde niet goed en luisterde al evenmin naar de goede en nuttige tips van kapitein Duch en Arno... Dat vrouwen niet goed kunnen luisteren, werd nog maar eens bewezen ;-) En toen mocht Lieselot beginnen aan de felbesproken enkelwedstrijd. De eerste set ging naar de sympathieke speelster van Antwerp. Lieselot liet zich niet kennen en won de tweede set. De derde set was er eentje op fysiek en wiskunde voor de tegenspeelster. Tellen was duidelijk niet haar sterkste kant. Eerst ‘neemt’ ze een puntje van ons Lieselot (17-19) en dan maakt ze zich kwaad op Lieselot om dat het wel 16-19 is hé! Enfin, discussies discussies... De gemoederen langs de zijlijn begonnen hoog op te laaien, maar we kunnen ervan uitgaan dat Djé zijn medespeelsters verdedigt! Wanneer de speelster van Antwerp het plein verliet met de lieve woorden: ‘Wat een trut zeg’ viel dit niet in dovemansoren van Djé die prompt zei: ‘Een beetje beleefd blijven hé seg… Dat moet je geen twee keer komen zeggen in Ronse!’

Tijd om te mixen en de frustraties los te kloppen bij beide teams… Duch en Julie hadden zich op de eerste plaats gezet en werden professioneel van het veld geveegd. Julie kan nuttige tips niet omzetten in de praktijk. In de tweede set ging het net iets beters, maar het inhaalmanoeuvre kwam te laat. Djé en Lieselot speelden een driesetter, waarbij in de 2e set een grote voorsprong niet benut werd om de match te winnen. Het werd een derde set waarin echter niet veel weerwerk kon geboden worden. Zo stonden de 5-3 eindcijfers op het scorebord.

Na een deugddoende douche werd er verbroederd met slechts 2 (mannelijke!) spelers met de nodige sandwiches en waaiers aan salades van de Colruyt (de pittasalade is een échte aanrader, behalve voor de boertjes/scheetjes nadien. We noemen geen namen…). Wat de andere tegenspelers betreft, geen paniek, die waren niet ver te zoeken, ze zaten gewoon aan een ander tafeltje! Benieuwd wat de terugwedstrijd zal geven… (Verslag : Julie)

Geen opmerkingen: