17 oktober 2011

Geen punten na knappe prestatie...

Voor Mix 2 stond gisterenavond al de laatste wedstrijd uit de heenronde op het programme. Ze mochten op bezoek bij de leider in derde Liga : Oostrozebek. De spelers kwamen om 17 uur een beetje uit alle richtingen aan in dit Westvlaamse stadje. Sophie en Erwin kwamen rechtstreeks van het tornooi van Latem, Julie, Mathieu en Duch kwamen uit Ronse en Hélène uit het verre Wallonië. Na wat getwijfel werden door de thuisploeg de terreintjes gekozen waarop zou gespeeld worden. Veel verschil maakte het niet want de muren waren rondom even wit en het zicht dus even moeilijk ;-)

Voor Gemengd 2 was deze wedstrijd - tegen de eerste in het klassement - een beetje een wedstrijd van de laatste kans. Indien er geen puntje uit de kast viel, werd het behoud wel heel erg moeilijk... Het zou uiteraard geen gemakkelijke klus worden. De motivatie bleek alvast aanwezig te zijn in de dubbel van Mathieu en Erwin. Het was voor beide wel even wennen aan het niveau. Een A-speler (dit jaar nog actief op de Yonex Belgian Open - zie foto) aan de overkant van het net bepaalde het niveau, maar Mathieu en Erwin haakten hun karretje aan en wonnen een spannende eerste set. In de tweede set werden te veel directe fouten gemaakt en een derde set moest de beslissing brengen. Daarin konden de Wit-Wit-ers het niveau niet aanhouden en de winst ging (terecht) naar Oostrozebeke. Ondertussen hadden Julie en Hélène hun wedstrijd al een tijdje verloren. Ze waren dan ook nooit echt in de wedstrijd geweest. Mix 2 keek zo meteen al tegen een 2 - 0 achterstand aan. Maar Wit-Wit liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden...

Wat dan volgde was immers een staaltje badmintonvechtlust. Duch en Mathieu speelden tegelijkertijd hun enkelwedstrijd en het was voor de andere Wit-Wit-spelers (en thuissupporters) nagelbijtend toekijken en genieten van beide wedstrijden. Duch en Mathieu speelden de ziel uit hun lijf en boekten twee knappe overwinningen. Hiermee hees Mix 2 zich op een 2 - 2 tussenstand. Daar had de thuisploeg niet echt op gerekend. Tijdens de wedstrijd van Duch merkte één van de thuissupporters trouwens op dat Duch wel heel erg intensief aan het spelen was en hij stelde de vraag of hij altijd zo "temperamentvol" was. Net op dat moment loste Duch, na een heel erg intensieve rally, met een roodaangelopen gezicht een oerkreet richting het net. De arme man had meteen een antwoord op zijn vraag ;-) De andere vraag was of de dames de lijn van de heren konden doortrekken. Julie leek als eerste dame weggespeeld te worden en verloor vrij snel de eerste set. In de tweede set liet ze echter zien dat ze (soms) ook fysiek een zware match aan kan. Jammer genoeg zat een driesetter er met 22 - 20 net niet in. Sophie - de laatste tijd sterk bezig in enkel - wist echter wel haar westrijd te winnen. Ze speelde erg solide en ging in haar eigen stijl zowat alles halen. Toch had ze een driesetter nodig omdat haar tegenstandsters in de tweede set succesvol haar backhand bestookte. In de derde set zat ze daar veel beter "onder" en mede door de hoge service-foutenlast van haar tegenspeelster won ze de wedstrijd in drie sets.

Hiermee stond het (toch wat onverwacht) plots 3 - 3. Bij Oostrozebeke begon men al een beetje te zweten en bij Wit-Wit hoopte men stiekem op een puntje. Hiervoor moest dan wel nog een mix-wedstrijd gewonnen worden. Daarvoor had Wit-Wit twee kansen. Christophe en Hélène (voor het eerst samen spelend) mochten het als eerste koppel proberen. En ondanks het feit dat Erwin en Sophie op het tornooi van Latem best goed gespeeld hadden, liet de kapitein zijn mix toch aan zich voorbij gaan en mocht Mathieu samen met Sophie z'n kans gaan in de tweede mix. Alles voor een mogelijk puntje... Het mocht echter niet baten. In het laatste onderdeel bleek Wit-Wit jammer genoeg net iets zwakker. Dit uitte zich vooral in de eerste set van beide wedstrijden. Beide koppels mochten na een snelle nederlaag in de eerste set gelijktijdig van kant wisselen. Die kant bracht blijkbaar beterschap want alles ging plots een stuk beter. Mathieu en Sophie gingen een tijdje goed mee, maar moesten op het einde toch de rol lossen. Een drawke werd meteen het hoogst haalbare. Alle ogen waren dan ook op Duch en Hélène gericht en die leken nog voor een kleine stunt te zorgen. Jammer genoeg strandden ook zij in het zicht van een derde set al waren ze er met 24 - 22 wel heel erg dicht bij. Hiermee was de nederlaag (5 - 3) een feit al speelde Mix 2 misschien wel z'n beste ontmoeting van het seizoen. De kapitein kon dan ook alleen maar tevreden zijn van het behaalde niveau.

Het moet gezegd dat de broodjes nadien best smaakten. Zo spelen om 17 uur spelen scherpt de honger duidelijk aan. Maar ondanks de erg vriendelijke ontvangst ging de ploeg toch "op tijd" naar huis, want voor sommigen was het al een lang dagje badminton geweest...