13 oktober 2011

(Alweer) een drawke voor Heren 3

Maandag mocht de derde ploeg al voor de derde keer aan de bak. Vaste waarden Venter, Mathieu VDA, Frederick, Pieter, Moerie en Jochim waren present om het op te nemen tegen de Mintons die met een uitgebreid klassementsarsenaal aantraden. Enkel een C1 was niet aanwezig. Het beloofde een wat vreemde, maar spannende ontmoeting te worden...

Pieter en Moerie begonnen aan de 2e dubbel tegen een goeie B1 en een D. Een gewaagde opstelling van de tegenstanders. De Wit-Wit-ers hadden het in de eerste set knap lastig om zich aan te passen. Waarna ze in de 2e en 3e set toch de "zwakste" speler bij de tegenstand meer konden aanspelen en zo wonnen in 3 sets. Venter en Frederick waren ondertussen ook bezig aan een spannende 3-setter. Elke set werd er tot 21-19 gespeeld, alleen twee maal in het nadeel van Wit-Wit. Een gemiste kans om op een aangename voorsprong te komen.Door de gewaagde opstelling van de tegenstanders moesten de volgende dubbels apart gespeeld worden. Eerst was het terug de beurt aan Pieter samen met Jochim om aan de eerste dubbel te beginnen. Beiden speelden een verdienstelijke wedstrijd maar, ook al had Jochim het gevoel dat ze het beste koppel op het veld waren, toch ging de eerste set zwaar verloren met 13-21. Beide herpakten zich en zorgden voor minder directe fouten en hielden de tweede set onder controle. Buiten het slot gerekend, want in een spannende eindspurt moesten ze met 21-23 de duimen leggen. Ook hier zat meer in. De laatsten dubbel werd door Mathieu en Jochim gespeeld. Dit tegen het B1-D koppel. Deze twee hadden wel meteen gevonden wat hen te doen stond en wonnen de eerste set met 21-10. In de tweede set werd het moeilijker om de B1 te omspelen maar ze konden toch de wat vreemde wedstrijd afmaken in twee sets (23-21).
Tussenstand : 2-2 na de dubbels. Aangezien weeral iedereen, buiten Jochim, een tegenstander van hoger klassement voorgeschoteld kreeg had de ploeg liever een dubbeltje meer gewonnen.
Frederick ging als eerste van start en deed dat bijzonder goed door de eerste set te winnen met 21-7. In de tweede set was een stunt in de maak maar hij kwam niet voorbij 18-21. De derde set van een verdienstelijke partij ging verloren met 14-21. Pieter speelde ondertussen tegen de B1. Erwin had Pieter 10 pinten beloofd mocht ie winnen, dus de motivatie was groot. Maar Erwin bleek vrij zeker van zijn stuk. Zelf "offert" hij namelijk altijd zijne "slechtsten B2" op tegen deze tegenstander. Heren 2 heeft er momenteel maar één, dus geen tactiek vandaag. De wedstrijd ging verloren met 13-21 en 11-21. Mathieu zorgde dan eindelijk voor een opluchting, want hij won vlot van zijn ex-coach met 21-10 en 21-15. Knappe prestatie en alweer 2 puntjes erbij! Jochim speelde voor het puntje. In de eerste set heeft hij het nooit lastig : 21-13. In de tweede set ging het iets lastiger maar hij kon alles op het einde recht houden : 21-18.

Heren 3 pakt op deze manier weer een puntje. De ploeg mag content zijn met het resultaat maar een eerste overwinning zat erin. Vooral in de dubbels had men een wedstrijdje laten liggen. En natuurlijk mist de ploeg toch nog een sterke enkelspeler die in de lappenmand ligt... (Verslag : Jochim)