09 september 2011

Koordje bekoort Djé...

Zondag(middag) stond voor mix 1 de eerste competitiematch van het seizoen op het programma. Julie, Lieselot, Duch, Djé en de debuterende Glenn speelden niet slecht maar kwamen toch te kort en verloren met 7 - 1.

Mintons G1 – Wit-Wit G1 : 7 - 1
Na het stevige ontbijt van Julie en Duch (foto) vertrokken zij samen met Djé, Lieselot en Glenn richting Sint-Niklaas. Na een klein uur conversaties over van alles en nog wat kwam de ploeg aan in de sporthal van Sint-Niklaas.
Djé en Glenn speelden de herendubbel tegen twee B1’s. Ze speelden goed mee maar moesten de winst uiteindelijk aan hun tegenstanders laten met 21-17,21-18. Ook in de vrouwendubbel was hetzelfde spelbeeld te zien en ook deze ging verloren in 2 sets met 21-17,21-14.
De vier enkels werden op hetzelfde moment gespeeld. Duch speelde de eerste mannenenkel maar kon nooit aanspraak maken op de zege en verloor met 21-15,21-10. In de tweede mannenenkel speelde Glenn een goeie eerste set, waar hij zelf aanspraak leek te maken op de zege, maar verloor met 22-20. In de tweede set was het vet van de soep en eindigde uiteindelijk op 21-8. Zo stond het al 4-0 en was het hoogst haalbare een gelijkspel.De eerste vrouwenenkel, gespeeld door Julie, verliep evenwichtig maar haar tegenstander was op het einde van beide sets net iets beter en Julie verloor met 21-17,21-19. Het was uiteindelijk Lieselot die als enige haar enkel kon winnen. Zij en haar tegenstander waren zeer gewaagd aan elkaar maar Lieslot kon de match uiteindelijk in twee sets in haar voordeel beslissen. Ze won met 21-19,22-20. Djé had aandachtig naar de enkelmatchen zitten kijken en zijn waakzame oog had ondertussen opgemerkt dat één van de dames een string droeg. We gaan niet verklappen wie het was maar de weddenschappen zijn geopend.
De mixen waren dus niet meer dan een formaliteit maar ze konden toch nog het verlies verzachten. Inderdaad, konden want zowel Duch en Julie als Lieselot en Dje verloren. Bij Duch en Julie was het in twee sets met 21-18,21-16 terwijl het er bij Djé en Lieselot toch spannender aan toe ging. Ze verloren de eerste set met 23-21maar gaven zich niet gewonnen. Ze wonnen de tweede met 22-20 nadat ze 20-17 achter hadden gestaan maar in de derde set konden ze een kleine achterstand nooit wegwerken en verloren met 21-16.

Mix 1 verloor dus zijn eerste match van het seizoen en het zal waarschijnlijk nog een lange weg worden naar het behoud. ‘Den derden tem’ werd wel duidelijk gewonnen nadat, volgens traditie in de cafetaria van ‘De Witte Molen’ een meterke besteld werd. (Verslag : Glenn)

Geen opmerkingen: