16 september 2011

Kapitein verspeelt een puntje...

Ook Heren 2 mocht gisteren de competitie starten. Na de titel van vorig jaar spelen ze dit seizoen in eerste provinciale. Elk puntje - zeker in de thuiswedstrijden - zal welkom zijn in de strijd om het behoud... De aftrap gebeurde een thuiswedstrijd tegen de Pluimplukkers waar een aantal ("oude") bekenden present tekenden. Door het uitvallen van Glenn zag kapitein Erwin wel een aantal tactische plannetjes gedwarsboomd. Jammer genoeg konden noch Djé (plannen met het vrouwtje) en Duch (Anderlecht speelt Europees) even bijspringen. Naast de vaste spelers Mathieu, Dimi en nieuwkomer Pieter, trommelde Erwin ook nog "kleine" Mathieu op om de ploeg aan te vullen.

Wit-Wit H2 - Pluimplukkers H4 : 4 - 4
Aangezien Glenn weggevallen was voor de dubbels en nog niemand van de ploeg met Pieter of "kleine" Mathieu samengespeeld had, opteerde Erwin er voor om het enige vaste koppel (Erwin-Mathieu) twee dubbels te laten spelen. Dimi kreeg daardoor de wat ondankbare taak om voor het eerst met Pieter en "kleine" Mathieu te dubbelen. Erwin en Mathieu wisten de eerste dubbel te winnen, al hadden ze daar wel drie sets voor nodig. Ondertussen deden Dimi en "kleine" Mathieu hard hun best, maar het was duidelijk dat beide niet op elkaar ingespeeld waren. Tussenstand 1 - 1. De volgende dubbels konden niet samen gespeeld worden waardoor Mathieu DK ook al aan z'n enkel begon. Hij kon die in twee sets winnen (al was de tweede erg nipt), waardoor Wit-Wit even op voorsprong kwam. Dimi en Pieter deden ondertussen meer dan meespelen en wonnen de eerste set. Jammer genoeg konden de tegenstanders in de tweede en derde set hun spel beter lezen en verloren ze in drie sets. Ondanks de nederlaag zag de kapitein wel dat er - na wat meer samenspelen - mogelijkheden zitten in deze combinatie. Het bleef spannend: 2 - 2.

4 matchpunten niet benut...
Hierna mocht Pieter aan de slag in zijn enkel. Hij speelde een degelijke wedstrijd waarin hij nooit in de problemen kwam. Knap werk! Wit-Wit hierdoor 3 - 2 voor. In de laatste dubbel konden Erwin en Mathieu alvast voor een drawke zorgen. Na een kleine achterstand werd de eerste set gewonnen en ook de tweede leek naar Wit-Wit duo te gaan. Was het de stress? In elke geval slaagden ze er niet in een 20 - 17 voorsprong en vier matchpunten te verzilveren en kwam het tot een derde set. Die set werd goed begonnen (5 - 0 voor), maar de voorsprong werd te snel weer afgegeven. Na een dipje (van de kapitein) halverwege de derde set kreeg Mathieu z'n ploegmaat weer op de rails, maar toch werd met het einde in zicht een voorsprong weer uit handen gegeven. Het was dan ook een duidelijk (in zichzelf) ontgoochelde kapitein die van het terrein stapte. Als je jezelf als troef beschouwt voor de dubbels en spaart door geen enkel te spelen, dan moet je kunnen meer brengen. Zeker als dit de ploeg punten kost... Want ondertussen was ook op het terrein ernaast de frustratie gegroeid en keilde Dimi na z'n enkel z'n racket weg. Niet het verlies in de eerste set kwam hard aan, maar wel dat hij in de tweede set een 17 - 11 voorsprong uit handen gaf om uiteindelijk met 17 - 21 te verliezen!

"Kleine" Mathieu sleept punt uit de brand...
Hiermee stond het plots 3 - 4 voor De Pluimplukkers en lag alle hoop op een puntje op de jonge schouders van "kleine" Mathieu (foto).
Hij stond als C1 in z'n wedstrijd tegenover een andere C1, maar wat deze beide heren op de mat legden was een hoger niveau. In een hoogstaande wedstrijd hield Mathieu het hoofd koel en na verlies in de eerste set haalde hij de tweede en de derde binnen. De coaching van Joris en de tip om de rally's lang te houden deden hun werk...

Hiermee eindigde een leuke ontmoeting op een billijk gelijk spel, al smaakte het gewonnen puntje niet erg zoet. De gemiste kansen in de dubbel van Erwin en Mathieu lagen daarvoor nog te zwaar op de maag. Dat kon niet gezegd worden van de broodjes nadien, die vlot binnen gingen. Al moest Erwin den "derden tem" nog op z'n eentje redden tegen de heren van De Pluimplukkers en de dames van Latem. Ook daar nog wat werk aan de winkel ;-)