22 februari 2011

Moeizame maar verdiende zege voor Heren 2

Het zijn drukke tijden voor Erwin en Mathieu. Door een speling van de kalender speelden beide vorige week al kampioen met Mix 2, maar moeten ze met Heren 2 eigenlijk nog aan bijna gans de terugronde beginnen. Een blik op de tussenstand leert echter dat ook Heren 2 nog in de running is voor de titel. Samen met Dimi, Moerie, Venterke en Heylie is dit een kans die ze dan ook niet willen laten schieten. Met de komst van Buggenhout stond alvast een eerste test op het programma. Ginds werd (tegen een gehalveerde ploeg) nog vlot gewonnen, maar nu ging het niet zo makkelijk.

Wit-Wit H2 - Buggenhout H2 : 6 - 2
Aangezien ook Heren 3 op hetzelfde moment actief was (tegen Buggenhout 3!) werd Venterke uitgeleend aan deze ploeg en Heren 2 deed het met 4 man : Mathieu, Erwin, Dimi en Moerie. Mathieu en Erwin waren het voorbije weekend nog samen actief op het tornooi van Halle en besloten om twee dubbels samen te spelen. Dimi en Moerie namen de twee andere dubbels voor hun rekening. Mathieu en Erwin gingen flitsend van start maar langde duurde het niet. Het werd uiteindelijk een spannende set die ze met 25 - 27 verloren. De tweede set ging wel vlot naar Ronse, maar de derde was weer spannend. Gelukkig trok Wit-Wit met 21 - 19 aan het langste eind. Ondertussen hadden Dimi en Moerie hun dubbel verloren zodat het 1 - 1 stond. De tweede dubbel van Mathieu en Erwin leek vlotter te gaan en al snel was de eerste set binnen. Mathieu kreeg ondertussen last van zijn enkel (wat te veel gespeeld de laatste tijd?) en wou de tweede set kort houden. Dit leek te lukken tot bij 13 - 5 de machine stokte. Buggenhout maakte 8 punten op rij en kwam langszij. Het werd een spannende set die tot 20 - 20 gelijk op ging. Op matchpunt bij 21 - 20 perste Erwin er een rampzalige smash uit, maar de slag daarna smashte Buggenhout een dot van een kans op een nog onbegrijpelijkere manier buiten. Ook Dimi en Moerie geraakten in hun tweede wedstrijd onder stoom. Moerie speelde in het achterveld een sterke wedstrijd en Dimi was aan het net in goede doen. Na een een mooie strijd wonnen ze dan ook hun dubbel. Een erg belangrijk dubbelke. Hiermee stond het immers 3 - 1 en was de druk voor de enkelwedstrijden iets minder groot.
Moerie begon er als eerste aan. En hoewel hij eigenlijk niet zoveel zin had in een enkelke (maar het moest) speelde hij een knappe wedstrijd. De eerste set (tegen een B2) ging nipt met 21 - 23 verloren. In de tweede set zat hij wat door zijn beste krachten heen en werd het 12 - 21. Dimi daarentegen leek een gemakkelijke wedstrijd te krijgen, want de eerste set stak hij op zak met 21 - 5. Hij liet zich ontvallen dat "het geen echte wedstrijd was", maar dat was zonder zijn tegenstander gerekend. Die leek in het niets op de speler uit de eerste set en dwong Dimi tot een slopende tweede set. Het werd een boeiende strijd die Dimi met 19 - 21 verloor. Een lastige derde set moest uitkomst brengen. Daarin bleek Dimi net iets fitter te zijn en hij won de set (en de wedstrijd) met 21 - 15. Wit-Wit had alvast z'n drawke beet, maar dat werd al snel een overwinning. Mathieu speelde gecontroleerd zijn wedstrijd uit, al deed z'n tegenstander het zeker niet onaardig. Ook bij Erwin konden we niet spreken van een goeie prestatie. Ook hier was het meer op karakter. De pluim binnen houden en zo weinig mogelijk risico nemen leek de boodschap. Het resulteerde in twee keer 21 - 18.
Hiermee stond de 6 - 2 eindstand op het bord en behoudt Heren 2 z'n voorsprong in het klassement. De broodjes nadien (Dank u Mathieu!) werden door iedereen geapprecieerd en nadat kapitein Jochim (van Heren 3) bij gebrek aan eigens spelers de tweede ploeg nog eentje getrakteerd had, ging iedereen moe maar tevreden naar huis. Maandag wacht alweer de volgende wedstrijd...