18 februari 2011

Mix 2 kampioen en... naar Liga!

Verrassend (en snel) kampioen!
Aan het begin van het seizoen was de ambitie nog "het behoud verzekeren" (iets wat vorig seizoen nipt gelukt was) en nu mag Mix 2 zich in februari al kampioen in eerste provinciale noemen. Terwijl de andere ploegen nog volop aan het strijden zijn voor het behoud heeft Mix 2 gisteren de poort naar Liga al open geduwd! Bij momenten was het met dichtgeknepen billen, maar op het einde mochten de flessen bovengehaald worden. Wat vier jaar geleden dus nog met spandoeken, toeters en bellen gevierd werd, deed Mix 2 dit seizoen in alle stilte : promoveren uit de Provinciale reeksen naar Liga. Een dikke proficiat aan de vaste kern (foto) van dit ploegske : Mathieu, Erwin, Julie, Sophie en Lieselot. Ook Ilse, Els, Duch en Djé hielpen een keertje Mix 2 uit de nood!


Wit-Wit G2 - Latem G2 : 5 - 3
Om kampioen te spelen moest Mix 2 gisteren minstens een drawke halen. Bij het uitwissel van de papieren stonden bij Latem ook een B2 en een C1 heren opgesteld. Mix 2 nam zich voor om het beoogde puntje zo snel mogelijk binnen te halen. Een drawke voor de mixwedstrijden zou super zijn. Dit zijn immers meestal zenuwachtige wedstrijden die alle kanten uit kunnen. En zo ver wou Mix 2 het niet laten komen. Latem beet echter stevig van zich af...

In de dubbels verliep alles nog vlot. Lieselot (voor het eerst weer in actie) en Julie zorgden voor de eerste winst door de damesdubbel te winnen. Even later deden ook Mathieu en Erwin hetzelfde in de herendubbel. Het feit dat de tegenstanders duidelijk niet op elkaar ingespeeld waren (en elk een ander type badminton speelden) zat daar voor veel tussen. Wit-Wit dus 2 - 0 voor en alles op schema voor dat broodnodige puntje.

Lieselot mocht na maanden blessureleed proeven van haar eerste enkel. Jammer genoeg bleek dat alle problemen nog niet van de baan waren. Haar schouder wilde niet mee en ze haalde dan ook nooit haar beoogde niveau. Een eerste puntje dus voor Latem... Erwin was ondertussen tegen Karel Sioncke goed uit de startblokken geschoten. Bij Karel draaide het voor geen meter en Erwin hield de pluimpjes goed binnen. De tweede set was spannender al leek Erwin het te gaan halen. Karel kwam echter nog langszij en won nog met 20 - 22! Een spannende derde set kondigde zich aan en die ging dan ook gelijk op tot 14 - 14. Daarbij dweilde Erwin het terrein af en probeerde Karel het met smashen of diepe ballen af te maken. Erwin nam toch een kleine voorsprong tot 17 - 14 maar kon een matchpunt niet verzilveren. Op een haalbare smash ging hij daarna in de fout en zo werd het opnieuw 20 -22. De bordjes hingen weer gelijk. Latem kwam zelfs op een 2 - 3 voorsprong toen ook Sophie haar enkelwedstrijd verloor. Daar had de kapitein niet echt op gerekend... Het was dan ook erg nipt. De eerste set eindigde op 21-23 en in de tweede set kon Sophie een kloofje van een paar punten nooit dicht krijgen. Toen Mathieu zijn tegenstander (Daan Van Heesveld , een talentvolle C1) als een wervelwind van start ging, begon Erwin toch groen om z'n oren te zien. Gelukkig kon Mathieu al zijn ervaring (jaja, op 25 spreken we al van ervaring) aanwenden en toch nog met 21 - 19 winnen. Ook in set twee een zelfde verhaal : te veel foutjes bij Mathieu en een sterk spelende Daan. (Die is niet lang C1 meer!) Maar ook hier uiteindelijk winst voor Mathieu met 21 - 19. Tussenstand 3 - 3 en een zucht van opluchting bij de ploeg.

Er moest nu dus nog minstens één mix gewonnen worden. Kapitein Erwin had zijn "invalster" Ilse graag een match gegund, maar ze bleef noodgedwongen op de bank. Weinigen gaven Mathieu en Sophie immers veel kans tegen Karel en Evelien en de verwachting was dan ook dat Julie en Erwin het moesten waarmaken in de tweede mix. Het draaide echter anders uit en misschien moet de kapitein gewoon wat meer vertrouwen hebben in zijn spelers ;-) Mathieu en Sophie wonnen immers een spannende eerste set terwijl Julie en Erwin achter de feiten aanholden (stress?) en de eerste set verloren. Nog verrassender was dat Mathieu en Sophie na amper 8 minuutjes al van het plein stapten als winnaar van de tweede set. Het drawke en de titel waren binnen! Ondertussen hadden Julie en Erwin de tweede set gewonnen. Wie echter dacht dat ze nu bevrijd gingen spelen had het verkeerd voor. Ze bleven in de derde set met zichzelf en de tegenstander worstelen, maar wouden toch tonen dat - was het van "moeten" geweest - ze hadden kunnen winnen. Uiteindelijk lukte dat ook met 21-18 in de derde set.

Hiermee boekte Mix 2 een hardbevochten zege. Latem had op basis van het geleverde spel misschien wel een drawke verdiend, maar als ze zo sterk blijven spelen zijn ze zeker niet kansloos om het behoud te verzekeren. De wedstrijd werd afgesloten met een glaasje in de zaal en dames die in opperbeste stemming gingen douchen. (We waren er graag bij geweest ;-)


Domper op de feestvreugde...
De gezellige drink nadien (met frietjes en hapjes ! Dank u Nathalie!!) was geslaagd. Maar dit sluit natuurlijk niet uit dat er later nog een groter feestje zal georganiseerd worden... De kopkes van de meesten stonden echter niet meer naar feesten toen even later het bericht binnen sijpelde dat iemand van de spelers betrokken was bij een ongeval. Gelukkig zonder gewonden, maar wel met veel blik- en financiële schade. Een (serieuze) domper op de feestvreugde...

4 opmerkingen:

Venterke zei

Proficiat Mix2 met de titel en bijhorende promotie naar liga.

djeee zei

proficiat!

De Opper zei

Proficiat voor titel en promotie!!!!

Erwin zei

En voila, een weekje later blijkt Daan B2 geworden te zijn ;-) Ja, als de kapitein het zegt ;-)