27 februari 2011

3 x goud voor Flore op BK !!!

Amper twee weekjes na haar glansprestatie (zilver) op het Belgisch Kampioenschap voor senioren, was Flore aan de slag op het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd. Flore kon haar favorietenrol meer dan waar maken en pakte (voor het eerst) de triple in haar leeftijdscategorie : goud in zowel enkel, dubbel als mix bij de U17! Een unieke prestatie!

De titel in het enkel was misschien wel de mooiste. Na een zware halve finale stond Flore in de finale tegen Stephanie Van Wel. En dat was niet de eerste keer... In het verleden was Stephanie meestal de beste, maar enkele weken geleden won Flore voor het eerst tegen haar op een officieel tornooi. Flore geloofde dan ook in haar kansen en haalde na een heel spannende strijd nipt de eerste set binnen. In de tweede set stond ze al snel een zestal punten achter (1 - 7) en nog enkele punten later besloot Flore de set te laten schieten. Een wijze beslissing, op voorwaarde dat ze er meteen stond in de derde set. En dat was het geval. Na een snelle start kwam Stephanie nog gelijk tot 12 - 12, maar daarna sloeg Flore een beslissend kloofje om uiteindelijk de set te winnen met 21-15. De eerste titel was binnen!
In het dubbeltornooi was de tegenstand niet zo groot. Samen met Ine Lancriet was Flore duidelijk de beste in dit onderdeel. De twee Waalse meisjes in de finale speelden verdienstelijk, maar telkens toen Ine en Flore even doorduwden, werd het verschil duidelijk. Vlotte winst en de tweede titel op het palmares.
Voor de derde titel, het gemengd, stonden beide vriendinnen tegenover elkaar. Flore aan de zijde van haar vaste partner Nick Marcoen, Ine met Sam Van den Broeck. De ervaring (en het samenspel) van Flore en Nick op dit niveau was duidelijk. Beide konden steeds de bovenhand nemen en speelden de wedstrijd mooi uit. Meteen de derde titel voor Flore.

Het bestuur, alle spelers en supporters van Wit-Wit wensen Flore dan ook van harte proficiat met deze 3 titels!!!

Het is duidelijk dat Flore met deze drie titels er een haast perfecte maand februari opzitten heeft! Ze is klaar is voor een stapje hoger... Nu nog eerst de dames van Wit-Wit 1 in derde Liga houden ;-) ;-)

Geen opmerkingen: