25 januari 2011

Noodzakelijke zege voor Heren 4

Ondanks de mooie resultaten die onze vierde (jeugd)ploeg al neergezet heeft in de competitie, stond deze ploeg gisteren voor een belangrijke wedstrijd tegen Lokerse. De bezoekers stonden laatste in de stand en waren dus een haalbare kaart. Een zege was noodzakelijk om niet definitief op de voorlaatste plaats (een degradatieplaats) te stranden... Een verslagje van Glenn :

Wit-Wit H4- Lokerse H9 : 6 - 2
Mathieu en Glenn (foto) speelden de eerste dubbel. De eerste set wonnen ze vlot maar in de tweede set daalde hun niveau spectaculair en ze moesten een derde set toestaan. In die derde set namen ze meteen enkele punten voorsprong maar gaven die weg. Zo stond het 19-19 en was het volgende punt belangrijk. Mathieu en Glenn wonnen dit punt en zo ook de match met 21-19. Ondertussen hadden Niels en Seth de derde dubbel gewonnen in 2 relatief korte sets. Kjell en Sven konden in de vierde dubbel nooit een vuist maken en verloren dan ook kansloos. Aaron en David speelden de tweede dubbel. Ze wonnen vlot de eerste set maar verloren de tweede met 24-22. In de derde set ging het van kwaad naar erger en ze verloren met 9-21. De stand na de dubbels was 2-2 en alles was nog mogelijk.
Mathieu had in de eerste enkel een C2 als tegenstander. Hij won met 2 keer 21-15. Glenn stond tegenover een D en had geen problemen (21-5, 21-2). Ook Niels liet zijn tegenstander kansloos (21-6 , 21-3). David tenslotte won ook redelijk gemakkelijk met 21-10, 21-11.

Zo boekte de vierde ploeg zijn tweede overwinning op rij en staan ze voorlopig derde, maar met slechts 1 punt voorsprong op 3 achtervolgers (waarvan er 2 een match minder gespeeld hebben). De volgende match, naar Evergem, wordt beslissend in de degradatiestrijd.