17 januari 2011

Knappe winst van Dames 1...

Drukke tijden voor de dames (Ilse, Sophie en Julie) die alweer aan de slag mochten. Samen met Flore waren ze zaterdag al vroeg uit de veren om de dames van Drive (waar ze jaarlijks wel een keertje tegen spelen) partij te geven. Het werd een spannende ontmoeting die een knappe zege opleverde.

Wit-Wit D1 - Drive D1 : 5 - 3
Na de winst in de vorige wedstrijd behield kapitein Ilse de ploegopstelling. Flore en Julie wonnen zonder veel moeite hun dubbel. Ilse en Sophie hadden het echter heel wat moeilijker en konden nooit echt een vuist maken tegen het bijzonder goed spelend duo aan de overkant. In de volgende wedstrijd beten ook Ilse en Julie hun tanden stuk op dit duo. Ze spartelden nog even tegen in de tweede set, maar werden in de derde set gewoon weggespoeld. Ook in de andere wedstrijd hadden Flore en Sophie het niet gemakkelijk. Gelukkig krikte Sophie haar niveau na de nipte eerste set behoorlijk op en wonnen ze toch nog vlot set twee. Tussenstand na de dubbels : 2 - 2. Hier hadden de dames stiekem toch op iets meer gerekend. De hoop op een overwinning werd al heel wat kleiner, want er stonden nog enkele moeilijke enkelwedstrijden op het programma.
Dat Flore vlot haar wedstrijd won was natuurlijk geen verrassing, maar in de andere wedstrijden was het "andere koek". Sophie mocht ervaren dat haar tegenstandster gewoon te sterk was, al vocht ze in set twee voor wat ze waard was. Hiermee stond het 3 - 3 en mochten Julie en Ilse nog aan de bak. Julie verraste vriend en vijand door een heel sterke wedstrijd te spelen tegen haar tegenstandsters (waarvan iedereen zich afvroeg hoe die vorig jaar in godsnaam van B1 naar B2 gezakt was). Ze won dankzij de foutenlast van de tegenspeelster vlot set 1. In set twee kon ze een matchpunt niet afmaken en iedereen vreesde dan ook voor de derde set. Julie had immers al veel gegeven. Ze speelde echter een heel knappe set en dwong haar tegenstandster tot (te) veel directe fouten. Een drawke was alvast binnen. Het werd zelfs meer. Ilse (foto) won immers ook haar eerste set. In set twee stond ze aan de pauze (om 11u54) wel 9 - 11 achter. Tot Joris haar influisterde dat ze geen derde set mocht spelen omdat "om 12 uur de Hockey in de zaal moest". Als door een wesp gestoken hervatte Ilse de wedstrijd en in een mum van tijd ging ze van 9 - 11 naar 19 - 11. Ze moest nog een puntje toestaan, maar won (om 11u59!) de wedstrijd.
Hiermee boekten de dames een erg knappe overwinning en komen ze zelfs even op kop van het klassement. Deze twee thuisoverwinningen betekenen alvast een kleine bonus voor als Flore (de komende weken) eens niet kan meedoen ;-)

Geen opmerkingen: