08 november 2010

Verslag Provinciale Kampioenschappen

Titel voor Wit-Wit
Dit weekend vonden de jaarlijkse Provinciale Kampioenschappen plaats in Wachtebeke. Een beperkte delegatie Wit-Wit-ers was aanwezig : Delphine, Ilse, Sophie, Julie, Glenn, Mathieu, Moerie en Fred. Jammer genoeg bleven de (jonge) spelers uit de laagste reeksen en de (oude) spelers uit de hoogste reeksen wat afwezig. Het werd echter een aangenaam weekend met weliswaar lange wachttijden die nuttig werden in gevuld en als kers op de taart een titel voor Wit-Wit !!!

C2 : Mathieu en Glenn Provinciaal Kampioen Heren Dubbel C2
Glenn en Mathieu speelden een sterk toernooi en walsten over hun tegenspelers. Ze geraakten gemakkelijk tot in de finale waar ze een spannende wedstrijd speelden. Glenn en Mathieu waren echter goed op mekaar ingespeeld en wonnen met 21-17 en 21-18. Een dikke proficiat voor onze jonge delegatie !

Mathieu haalde nog de 2e rond in het enkel maar moest toen zijn meerdere erkennen tegen de uiteindelijke winnaar van de reeks. Glenn deed het net iets beters : hij speelde het 1ste reekshoofd eruit in 2sets maar verloor jammer genoeg de halve finale. Nu ja, winnen of niet, Glenn is toch op weg om zijn C1-schap in ontvangst te nemen, maar de ontgoocheling bij Glenn was daarvoor niet minder.

C1 : La Mama doet het niet slecht en Moerie lanceert vreugdedansje
Ilse deed nog eens een toernooitje mee. Nadat vorig jaar echtgenoot Erwin meestreed op de PBO, was het dit jaar aan La Mama om te tonen wat ze in haar mars had. In haar eerste enkel speelde ze haar tegenspeelster recht naar huis met scores van 6 en 9 ! In de tweede ronde kwam ze uit tegen Petra Mussche (onze ‘collega’ van the Shuttle Stars) en speelde ze een sterke 3-setter. Jammer genoeg miste Ilse een beetje snelheid waardoor ze uiteindelijk verloor. Het Ronsische gevoel in Ilse kwam boven en ze moest gaan ‘afkoelen’ in de gang : « Ja, ik mag toch ook keer boos zijn zeker ? »
Delphine had het net iets lastiger en werd door een verse C1 (het vriendinnetje van Emmaaaatjeuuuh ;-) naar huis gespeeld. Delphine’s pijnlijke voet speelde zeker en vast een rol. Gaan trainen bij de concurrentie heeft zo zijn gevolgen !

In de dubbels speelden beide dames een sterke eerste wedstrijd. Hun tegenspeelsters waren nochtans grote babbelaars en discussiƫrden daar waar het allesbehalve nodig was. Onze dames waren effe de kluts kwijt, maar konden zich fors verweren en haalden de winst binnen. Uiteindelijk verloren onze dames de halve finale tegen de uiteindelijke winnaars.

Toen Sophie en Julie aankwamen (om 9h45) ging Moerie al terug naar huis. Een spannende enkel met 22-24 in de derde set zorgden voor een flitsbezoek van Moerie die s’avonds om 18h00 nog eens mocht spelen ! Ook Frederic speelde een sterke enkelwedstrijd maar geraakte niet over zijn jonge tegenstander en ging dan ook maar terug naar huis.

Moerie en Fred speelden 's avonds een lange dubbelwedstrijd en konden die uiteindelijk winnen in 3 sets. Ze haalden de 3e ronde samen en verloren daar nipt van het 3e reekshoofd : 21-19 19-21 en 23-21. Wat we vooral onthouden van hun dubbel is het vreugdedansje van Moerie na de eerste wedstrijd. Mooi mooi !

Moerie en Ilse speelden in de mix een vlotte eerste wedstrijd maar verloren in de 2e ronde tegen het 1ste reekshoofd en de uiteindelijke winnaars. Geen schande dus !

B2 : Sterke wedstrijden leiden tot niets
Julie kwam in de eerste ronde uit tegen haar favoriete tegenspeelster : Saskia Vereecke. Op de voorbije toernooien kon Julie Saskia nog gemakkelijk verslaan, maar het tij is gekeerd en Saskia trok het aan het langste eind. Sophie kon weinig weerwerk bieden en werd van het veld geveegd door Sofie Van Landeghem waar ze uiteindelijk nog 2 wedstrijden moest tegen spelen.

Sophie en Julie speelden een ijzersterke eerste set in hun dubbel. Ze vlogen over bovenvernoemde Sofie en Sarah van Gentse. Het tempo lag hoog en ons duo zag het volledig zitten. Misschien net een beetje teveel ? Na een sterke eerste set, gingen de twee andere sets verloren. Sofie en Sarah wonnen uiteindelijk het toernooi.

Hoewel Sophie geen mix ging spelen werd ze aangesproken door Patrick Sey om toch nog te spelen. Ze speelden een goede eerste wedstrijd maar de tweede ging snel verloren ondanks een spannende 2de set. Julie speelde voor de eerste keer met Ewout en de combinatie was geslaagd. Ze speelden een razendspannende 3-setter waarbij de laatste set verloren ging met 20-22 ! Voor herhaling vatbaar in Zaffelare.

Wat hebben we geleerd ?
Al bij al geen slecht toernooi voor Wit-Wit, alhoewel er hier en daar echt wel meer had ingezeten. De pannenkoeken en het nieuwe ontdekte pilsje verzachtten het verlies bij sommigen en anderen vulden hun tijd met verhalen over Henk en zijn schizofrenie. En oh ja, nogmaals dikke proficiat aan Glenn en Mathieu !!!

(Verslag : Julie)

5 opmerkingen:

De Opper zei

Ik lees veel goede dingen in dit verslag, waarvoor een dikke BRAVO van De Opper. Maar zoals de ondertoon van de vorige zin al doet vermoeden ook een puntje kritiek: als het allemaal zo nipt is als het is geschreven en het telkens op die laatste puntjes aankomt blijft trainen de boodschap en dan vooral zonder racket! eens gaan lopen waardoor je uithouding verbetert om bij die laatste punten toch fris te zijn doet het mss net de goede richting uitgaan!

Voila tis er weer eens uit ;)

Venterke zei

Al bij al een mooie balans voor Wit-Wit op dit PK.
Bedankt ook aan de dapperen die onze club waardig hebben vertegenwoordigd en aan Julie voor het uitgebreid verslag.

La Mama zei

Dat heb je allemaal mooi neergepend Julieken ;-) Alleen heb ik die zin niet zo letterlijk gezegd denk ik...hoewel, het leek erop ;-) Maar inderdaad, ik had die derde set zoooooooo graag gewonnen en had nog wat reserve in huis maar helaas iets te weinig techniek om Petra te verslaan! 'k Zou er nog een vloekske over uitslaan.

Sophietje zei

Duch, bij mij ging het niet zoals ik gewild had door oversporten! wa zegde daar van ;)

En niets tegen Henk eh Julie, hij kan er ook niet aan doen :p

djee zei

Oversporten?! Kennen vrouwen da woord?