09 november 2010

Onuitgegeven Mix 3 speelt gelijk maar blijft op kop...

Maandagavond trok een redelijk onuitgegeven, maar daarom niet minder gemotiveerd Wit-Wit G3 naar Drive. Daar "La Mama" op boerderijklas zat, zag zij zich genoodzaakt beroep te doen op gelegenheidskapitein Venterke om de ploeg op sleeptouw te nemen. Het dient echter gezegd dat La Mama deze ontmoeting minutieus had voorbereid, zelfs het telefoonnummer van de zaal ontbrak niet in haar uitgebreide e-mail briefing.

Drive G4 - Wit-Wit G3 : 4 - 4
Dimi, Venterke, Anneleen, Delphine en supporter Jens kwamen net op tijd aan om de wedstrijd aan te vatten. Over de dubbels kunnen we kort zijn, de heren wonnen vrij gemakkelijk tegen 2 lager geklasseerde spelers. De dames gingen even vlot onderuit tegen lichtjes hoger geklasseerde speelsters. Tijdens de enkelwedstrijden had Dimi weinig moeite met zijn B2 tegenstander en won dan ook vlotjes in 2 sets. Venterke kon niet verhinderen een 3e set te "mogen" spelen tegen een C1. Deze werd uiteindelijk wel vrij makkelijk gewonnen (11-21). Bij de dames verloor Delphine in 2 sets (21-15, 22-20), maar mits iets meer variatie had er zeker een 3e set ingezeten. Anneleen verloor haar enkel in 2 sets van een C1-speelster en kon niet verbergen dat ze wat trainingsachterstand had opgelopen met de voorbereidingen van haar huwelijk. (Of zijn de wittebroodsweken te zwaar geweest?) Ze bewees in de 2e set echter dat ze mits wat extra matchritme weer snel op haar niveau van weleer kan staan. Tussenstand 3-3 : de mixwedstrijden dienden dus te beslissen over winst of verlies.
In de mix waren de verwachtingen niet erg hoog bij Venterke en Anneleen maar werd al bij al vrij vlot gewonnen in 2 sets. Mede dankzij een aantal knappe tussenkomsten aan het net van Anneleen, afgewisseld met secuur serveerwerk van Venterke, die hiermee nog eens 3 wedstrijden in één ontmoeting kon winnen. Dat moet ook al een eeuwigheid geleden zijn.
Van Dimi en Delphine werd niets minder dan winst verwacht. De eerste set werd echter snel weggegeven met 21-12. In de 2de set joegen D&D hun spelpeil gelukkig de hoogte in (winst met 11-21), waardoor een 3e set werd afgedwongen. Na een gelijkopgaand begin, konden D&D zelf een klein kloofje uitdiepen (16-19). Op het einde ontbrak het echter aan de nodige koelbloedigheid om aan het net de wedstrijd te beslissen. Wit-Wit had zelfs nog even een matchpunt op 20-21, maar werd uiteindelijk verslagen met 25-23.
Eindstand 4-4. Een uitslag waar op voorhand voor getekend was. Hiermee blijft WW G3 ook aan de leiding in 3e provinciale en mogen misschien ook hier heel voorzichtig de eerste titelambities worden gekoesterd...

Geen opmerkingen: