12 oktober 2010

Mix 1 stunt (bijna) tegen Damme

Gisteren speelde Mix 1 thuis tegen Damme. Damme is momenteel de autoritaire leider in 2e Liga en zonder Flore en Ine (momenteel aan de slag in Denemarken voor een stage en tornooi) zag het er niet goed uit voor Wit-Wit. Bovendien toonde Arno in de voorbije wedstrijden nog niet zijn niveau van vorig jaar, worstelde Dje wat met zijn vormpeil en sloeg kapitein Duch donderdag nog zwaar zijn voet om. Als dames trommelde hij Lieselot, Els en Julie op. Maar kijk, een beetje tegen de verwachting in pakte Wit-Wit ei zo na de overwinning...

Wit-Wit G1 - Damme G1 : 4 - 4
Arno had het voorbije weekend op het tornooi van Drive blijkbaar zijn vorm terug gevonden en ook Djé was weer in zijn sas! Samen hadden ze dan ook weinig moeite met hun tegenstanders. Buiten een pluim in het net van Djé in de tweede set, maakten de heren van Wit-Wit bijna geen enkele directe fout! Lieselot en Julie daarentegen hadden heel wat meer moeite en speelden een rampzalige eerste set. Na wat positieve coaching van de kapitein draaiden ze toch beter mee in de tweede set, maar het inhaalmanoeuvre kwam jammer genoeg te laat: 21-8 en 21-15 was de pijnlijke score.
Tijd voor de enkels. Arno speelde tegen Geert De Baets en kon de eerste set winnen. De te lange wachttijden en het breken van het spelritme zorgden ervoor dat Arno een derde set nodig had tegen ik om de winst binnen te halen. Ondertussen speelde Els ook een drie-setter waarin ze na een knappe 2e set jammer genoeg haar meerdere moest herkennen in de 3e set. Lieselot had daarentegen wat minder moeite tegen haar tegenspeelster en won gezwind in 2 sets. Iets minder goed ging het bij Djé, die nochtans alles uit de kast haalde in de 2e set, maar het mocht niet baten. Stand van zaken: 3-3. Alles was nog mogelijk en de mix-wedstrijden zouden beslissen.
Met Arno en Lieselot had Wit-Wit echter nog een troef achter de hand. Ze speelden een degelijke wedstrijd en zorgden alvast voor een punt. Heel wat spannender ging het er aan toe in de mix van Duch en Julie. Duch, goed opgewarmd door enkele wedstrijdjes vooraf, dweilde het hele plein af en scoorde daarbij nog met z'n smash. Julie serveerde erg sterk en kon ook af en toe goed uithalen. Het werd een razend spannende driesetter waarbij twee kleine (tactische) foutjes op het eind beslisten over winst en verlies. Het was uiteindelijk Damme die het haalde met 19-21. Aan hun dame te zien waren ze er diep voor moeten gaan. Eindstand : 4 - 4

Met dit drawke schiet Mix 1 niet echt iets op in de stand. Er zullen een paar overwinningen nodig zijn om uit de gevarenzone te komen. Het is echter duidelijk dat dit zonder Flore en Ine telkens een ander verhaal is. Echt potten breken in deze reeks is dan moeilijk. Maar met deze inzet (en nog een paar keer de aanwezigheid van beide A-speelsters) is nog heel wat mogelijk!