19 oktober 2010

Heren 2 boekt ruime zege

Gisteren was er de eerste thuismatch voor Heren 2 in de competitie en meteen tegen een van de voorlopige leiders in de competitie : 4Ghent. Een ploeg die de meesten nog bijzondere goed kennen van de vele ontmoetingen tijdens het vorige seizoen. Bij Wit-Wit speelde de vaste ploeg, alleen kon Dimi er pas vanaf 21 uur zijn. Duch werd dan ook aangesproken om tot dan "even in te vallen". Heren 2 boekte een mooie overwinning met (iets te) ruime cijfers.

Wit-Wit H2 - 4Ghent H1 : 6 - 2
Geen verrassingen in de ploegopstelling van 4Ghent waar ze hun meest geroutineerde dubbelkoppel op plaats 3 en 4 zetten. Kapitein Erwin kon daar (gezien de klassementen van zijn eigen spelers) weinig tactisch tegenover stellen. De dubbels kenden dan ook een redelijk voorspelbaar verloop. Dubbel één (Duch - Erwin) en dubbel twee (Mathieu - Erwin) werden met secuur opslagwerk en aanvallend spel vrij vlot gewonnen. Dubbel drie en vier gingen ondanks het weerwerk van eerst Mathieu & Moerie en dan Dimi & Moerie verloren. Tussenstand 2 - 2.
De enkels zouden de beslissing brengen. Daarin toonde Wit-Wit zich net iets sterker. Duch had het in zijn wedstrijd niet onder de markt, maar een beetje gevloek hield hem overeind. Winst in twee erg nipte sets. Een zelfde wedstrijdverloop bij Mathieu. Ook hij won in twee sets, maar het verschil in punten was miniem. De enkel van Erwin was (na een zwaar badmintonweekend) bijna zijn wedstrijd te veel. De kans dat hij zijn spaarzaam opgespaarde puntjes in één klap kwijt was, was reëel. Gelukkig hielp zijn tegenstander een fors handje door heel wat pluimen in het net of buiten te slaan. Hiermee was de overwinning een feit. Dimi dikte de cijfers tenslotte nog wat aan door ook de laatste enkel vlot te winnen.
Opvallend : in heel de ontmoeting werd geen enkele driesetter gespeeld. Op minder dan twee uur haalde Wit-Wit dan ook de overwinning binnen, al hadden de eerste twee enkels ook anders kunnen aflopen. Al bij al een mooie overwinning die Heren 2 alvast wat ademruimte geeft in de stand. Ook den "derden tem" werd vlot en snel afgehandeld zodat iedereen (voor een keer) op tijd in z'n bedje zat ;-)

Geen opmerkingen: