19 april 2010

Kapotte racket gooit roet in het eten...

De titelstrijd in tweede Provinciale is ongemeend spannend. Lokerse en Genste geven elkaar geen duimbreed toe en het ziet er naar uit dat het matchsaldo zal beslissen. Wit-Wit Heren 2 mocht voor z'n laatste match op bezoek bij Lokerse en had dus een deel van de sleutel in handen. Heren 2 had er wel zin en wou Lokerse wel wat doen zweten... Uiteindelijk ging de overwinning (en de titel?) echter verdiend naar Lokeren...

Lokerse H3 -Wit-Wit H2
Wit-Wit trok met Mathieu, Venterke en Erwin naar Lokeren. Jammer genoeg is Heylie nog steeds gekwetst en konden Dimi en Moerie er niet bij zijn. Met Christophe Dusoulier werd echter een knappe vervanger gevonden. Deze ploeg boezemde Lokerse toch een beetje angst in want er was heel wat overleg voor de ploegformulieren uitgewisseld werden... En Wit-Wit beet inderdaad goed van zich af.
Mathieu en Erwin wonnen de eerste set tegen Kris en Jordy (een koppel die later op de avond nog zou spelen - en winnen - in tweede Liga.) In de tweede en derde set moesten ze echter het hoofd buigen. Ook Venterke en Christophe deden het niet onaardig maar verloren. Tussenstand 2 - 0. Lokerse leek gelanceerd, maar Mathieu en Christophe deden hen toch wat zenuwachtig worden door na knap spel hun dubbel te winnen! Ook Venterke en Erwin waren aan een spannende driesetter bezig. Een 2 - 2 tussenstand na de dubbels had er voor Lokerse niet goed uitgezien. Zeker niet met nog de enkels van Mathieu en Erwin te gaan... Zo ver kwam het echter niet. Bij 10 - 9 in de derde set maakten de rackets van Erwin en Venterke innig contact met elkaar en die van Erwin bleek de zwakste :-( Erwin, nochtans goed op dreef, was duidelijk aangeslagen er z'n reserveracket lag hem duidelijk niet. Na dit incident maakten Venterke en Erwin nog amper 1 punt en verloren met 21-10! Tussenstand 3 - 1 en geen (mogelijke) 2 - 2. Een wereld van verschil!
Mathieu bracht in z'n enkel Wit-Wit nog terug tot 3 - 2 maar Christophe moest als C1 z'n meerdere erkennen tegen een B2. Lokerse had alvast een drawke beet, maar dat was voor hen niet genoeg... Ook Venterke (ondertussen last van z'n knie) verloor echter van een jonge B2 en de winst was binnen voor Lokerse. Erwin was ondertussen bezig aan een lààààànge enkel en omdat in dit kampioenschap elke match van belang kan zijn, werd er op het scherpst van de snee gestreden. Omdat elke smash mislukte met z'n reserveracket besloot Erwin z'n old-skool-spel boven te halen en rond te spelen... Daarvoor had hij echter de foute tegenstander geloot! "Famacci" ging immers alles halen en speelde alles even netjes rond... Voor het oog van heel wat supporters werd het een wedstrijd met heel wat lange rally's waarin Bart het uiteindelijk met 19-21, 21-19 en 21-18 haalde. Door deze wedstrijd liep de ontmoeting in tweede Liga tussen Oudegem en Lokerse zelfs behoorlijk wat vertraging op... Een belangrijk matchke voor Lokerse die zwaar kan doorwegen in de titelstrijd...
Door dit verlies zakt Wit-Wit H2 waarschijnlijk ook een fors aantal plaatsen in de ranking. Maar dat liet niemand aan z'n hart komen. De ontvangst nadien was er immers eentje die er mocht wezen : stoverij met frieten!!! Het maakte het leed van de verloren wedstrijd en de kapotte racket alvast iets lichter! Merci Lokerse!!!

Geen opmerkingen: