30 maart 2010

Nederlaag voor Heren 2

Na de stuntzege vorige week (met een invallersploeg) op Drive staat Wit-Wit H2 weer met beide voetjes op de grond. Gisterenavond werd (nipt) verloren van 4Ghent, de voorlaatste in de stand.

Wit-Wit H2 - 4Ghent H1 : 2 - 6
De bezoekers kwamen gemotiveerd aan de start (2 B1's & 3 C1's) in de hoop puntjes te sprokkelen voor het behoud. Maar ook bij Wit-Wit was de goesting groot. Dimi en Mathieu maakten immers hun rentree na een lange blessure. Voor de rest bestond de ploeg uit Moerie, Erwin, Fred en Jochim.
Kapitein Erwin besliste om de twee come-back-kids Dimi en Mathieu twee keer te laten samen spelen. In hun eerste dubbel hadden ze beiden nog wat tijd nodig om aan elkaar en de pluim te wennen. Verlies in twee sets was het gevolg. Ondertussen waren Moerie en Fred aan een marathonwedstrijd bezig die ze in drie sets konden winnen. Tussenstand 1 - 1 . Het zag er nog goed uit. In hun tweede dubbel leken Dimi en Mathieu op gang te komen en ze wonnen vlot set 1. De tweede set ging echter verloren. Ze leken in de derde set alles onder controle te hebben en stevenden op de overwinning af. Op het eind werd die echter nog met 19-21 uit handen gegeven... Ook in de laatste dubbel met Erwin en Moerie was het erg spannend in de eerste set. Moerie speelde een dijk van een wedstrijd maar Erwin was niet aan z'n beste match bezig. Hij dropte twee maal een setpunt nipt in het net en de set ging met 26 - 28 verloren... In de tweede set was het "vatje" af bij Moerie en werd het 11- 21. Hiermee stond het plots 1 - 3. Wit-Wit had misschien wel een dubbelke meer verdiend.
In de enkels kon Wit-Wit de bakens niet verzetten. Mathieu miste duidelijk nog matchritme en kwam iets te kort tegen zijn geroutineerde tegenstander. Erwin keek voor de vierde keer dit seizoen Geert Blomme in de ogen en weer werd het een spannende wedstrijd. Na de winst van Erwin donderdag (in Gent) was het nu echter Geert die de betere was. Erwin liep zich te pletter maar kon de nederlaag niet vermijden. Dimi won nog zijn enkelwedstrijd maar de buit voor 4Ghent was al binnen... Als vierde enkel kreeg Jochim nog zijn kans. Jochim is nog op zoek naar z'n laatste 2 puntjes om C1 te worden en was er dichtbij! In zijn wedstrijd tegen een C1 kwam hij op matchpunt (en C1-punt) maar kon hij het niet afmaken. De derde set ging zwaar verloren. Eindstand 2 - 6. Gelet op de gemiste kansen in sommige wedstrijden had hier misschien wel een drawke ingezeten... Al viel ook helemaal niets af te dingen op de overwinning van 4Ghent.
Door deze overwinning doet 4Ghent een goeie zaak in de strijd om het behoud. Met 3 ploegen (Drive, Pluimplukkers en 4Ghent) staan ze nu met evenveel punten op de voorlaatste plaats. De kalender heeft echter beslist dat ze alledrie nog tegen elkaar moeten spelen... Elke ploeg heeft het lot dus nog in eigen handen. Voor Wit-Wit H2 rest er nog één wedstrijd : tegen leider Lokerse. Zij worden echter op de voet gevolgd (evenveel punten) door Gentse. De strijd om de titel ligt dus een stukje in handen van Wit-Wit...