29 maart 2010

Dames 1 verliest maar schrijft geschiedenis!

Het was een gezellige bedoening gisterenavond in Lokeren, want naast Heren 1 (zie ander verslagje) was ook Dames 1 op hetzelfde moment actief. Nu Flore voor de rest van het seizoen out is, is het lot van Dames 1 in tweede Liga bezegeld. Er rest de andere dames dan ook niets anders dan nog te "genieten" van de resterende wedstrijden. Na de voorbije (zware) nederlagen waren ze dan ook besloten om hun vel duur te verkopen. Een verslagje van Julie :

Lokerse – Wit-Wit D1 : 3-5
Niet alleen den ‘ieste’ ploeg trok gisteren naar Lokeren, maar ook Dames 1 moest daar presteren. Het ploegje bestond uit Lieselot, Julie, Sophie en Ilse. Naar aanleiding van de wedstrijden in de Valkaart waar de duo’s Lieselot & Sophie en Julie & Ilse niet echt vlotten, werd gekozen om voor vaste koppels te gaan: Lieselot & Julie en Ilse & Sophie.
Tijdens de eerste dubbel konden Lieselot en Julie niet echt het niveau halen dat ze voor ogen hadden. Ze kwamen maar traag op gang en liepen in beide sets snel achter waardoor deze wedstrijd jammer genoeg verloren ging. Ondertussen waren Sophie en Ilse bezig met de 4de dubbel die ze konden binnenhalen in 3 sets. Lieselot en Julie speelden een sterke 2de dubbel met 3 lange sets waarbij Wit-Wit de winst in ontvangst nam. Bij Ilse en Sophie vlotte het echter totaaaaaal niet. Geschiedenis werd hier geschreven toen in de 2de set de score 21-0 (!!!) werd. (Nu content Djé? ;-) ) Geen wissel van service, geen fouten van de tegenpartij... In de cafetaria werd daarna nog vermeld: “Ik speel al 16 jaar badminton, maar zoiets heb ik toch nog nooit meegemaakt.” Sophie en Ilse konden er gelukkig nog mee lachen. Tussenstand na de dubbels: 2-2
Sophie begon als eerste in de enkels en won zonder al te veel problemen van een B2 voor de 2de keer dit seizoen. Een mooie prestatie! Lieselot mocht uitkomen tegen een ijzersterke dame. Lieselot kreeg de pluimen jammer genoeg niet ver genoeg en dit werd beboet met keiharde smashes van haar tegenspeelster! Julie speelde een behoorlijke wedstrijd maar winnen tegen een B1 is toch te hoog gegrepen. Ilse speelde ondertussen een goede wedstrijd maar haar inspanningen en het vele lopen mochten niet baten. Eindstand: 3-5. Als is de degradatie nu onvermijdelijk, waren de dames al bij al nog tevreden. De motivatie was heel groot aangezien er gezworen werd om toch niet weer met 8-0 te verliezen. De dames zijn dan toch in deze missie geslaagd!

1 opmerking:

De Opper zei

21-0 als dat geen bak is!!!!!!