30 september 2009

Heren 3 krijgt dubbelles (met "plastiek")...

Voor de verre verplaatsing naar Eikenlo (Eeklo) had kapitein Jochim nog Christophe, Julien en Erwin (als chauffeur ;-) opgetrommeld. Na een uurtje rijden was iedereen ter plaatse. In de sporthal viel meteen op dat haast alle spelers daar de club-T-shirt aanhadden om te trainen. Maar dit was bijzaak. Bij het uitwisselen van depapieren had Wit-Wit met een B2-C1-2C2's opstelling het voordeel op de C1-3C2's van Eikenlo. Het draaide echter anders uit...

Eikenlo H1 - Wit-Wit H3 : 5 - 3
In de eerste dubbel kregen Jochime en Erwin echte dubbelles van de C1 en een (erg goeie) C2 van Eikenlo. Erwin moest nog even wennen aan "den plastiek", maar enkel dit kon de zware nederlaag niet verklaren. Ondertussen wonnen Julien en Christophe wel (moeizaam) in drie sets hun dubbel. Bij Wit-Wit wisselden de koppels niet. Bij Eikenlo wel. De sterke C2 van Eikenlo gaf weer een staaltje van zijn dubbeltechniek en smeerde Julien en Christophe een nederlaag aan. Erwin en Jochim leken deze keer wel voor een punt te kunnen zorgen en wonnen een heel spannende (26- 24) eerste set. Vooral Jochim scoorde veelvuldig met z'n harde smash. In de tweede set zorgden 5 gemiste drops van Erwin ("den plastiek"!) voor de nederlaag. In de derde set beten Erwin en Jochim hun tanden stuk op "den plastiek" en op de typische "plastiek-opstelling" (naast elkaar) van de tegenstanders. Het was echter te laat om hun voor-achter-opstelling plots overboord te gooien en ook bij Jochim slopen er net wat te veel foutjes in het spel. Hiermee stond Wit-Wit plots 3 - 1 achter en moesten alle enkels gewonnen worden!
Erwin, deze maal met veer, had weinig moeite in zijn enkel. De sleutel lag bij Christophe die de C2-in-vorm van Eikenlo partij moest geven. Het werd een thriller van formaat die Christophe uiteindelijk met 22-20 verloor in set drie. Tussenstand 4 - 2. Een drawke was nog het hoogst haalbare. Jochim mocht aan de slag voor een belangrijke wedstrijd. In de eerste set speelde hij te overhaast en maakte hij teveel fouten. Het begin van de tweede set was nog dramatischer. In een oogwenk stond hij 16-3 achter. Allemaal punten die hij aan zichzelf te wijten had. Toen het kalf eigenlijk al verdronken was kwam z'n spel dan toch boven. Met krachtig aanvallend spel speelde hij de tegenstander haast op een hoopje. Hij kwam echter net te laat en verloor met 21-18. Julien milderde in zijn enkel nog tot 5-3 maar dat kon de, toch wat pijnlijke, nederlaag niet verzachten. Hij haalde hiermee wel al z'n vierde competitiepunt. De vriendelijk ontvangst nadien (met broodjes!) bracht een beetje troost en de plannen werden al gesmeed voor de terugwedstrijd. Revanche thuis!
Intussen is het voor Heren 3 zaak om in de volgende wedstrijden de eerste punten te scoren. Want met een 0 op 4 kan moeilijk van een geslaagde start gesproken worden...