08 september 2009

Eerste puntje is binnen...

De tweede mix-ploeg mocht zondag de spits afbijten en begon als eerste ploeg aan de competitie 2009 - 2010. Na de titel van vorig jaar start deze ploeg in eerste provinciale. Een zware reeks waarin het behoud de eerste doelstelling is... Met op het programma een moeilijke verplaatsing naar de Pluimplukkers was elk puntje welkom. En dat was hetgeen ze ook mee naar huis konden nemen.

Pluimplukkers G4 - Wit-Wit Gemengd 2 : 4 - 4
Lieselot en Erwin hadden zich vanuit Mechelen (op de YBI) gehaast om er op tijd te zijn en sloten zich net op tijd aan bij Grego, Mathieu, Sophie en Delphine. WWG2 miste echter een beetje z'n start en stond al snel 2 - 0 achter. De damesdubbel met Sophie en Delphine ging verloren en ook in set één van de herendubbel konden Erwin en Grego niet echt een vuist maakten. In de tweede set herpakten ze zich goed maar deze ging jammer genoeg (na twee "prutsballen") verloren met 24-22. Een derde set had zeker perspectief geboden...

Sterke enkelprestaties.
Gelukkig wist Lieselot haar enkel wel te winnen en werd de hoop nog even levendig gehouden. Dan was het moment van Mathieu (foto) aangebroken om te stunten. Hij won verrassend in drie sets van Geert Gabriëls. Vorig jaar nog speler van de eerste ploeg van de Pluimplukkers. Jeremy heeft er zijn tanden (en racket) nog op stuk gebeten... De eerste twee klassementspunten voor Mathieu zijn hiermee al een feit. Ondertussen had Sophie in drie sets haar enkel verloren zodat de Pluimplukkers weer op een 3 - 2 voorsprong kwamen. De volgende wedstrijd was die tussen Wim van Hoeymissen en Erwin. Twee "verdedigers" tegenover elkaar... Dat beloofde een lange wedstrijd te worden. En dat werd het ook! Het zweet vloeide rijkelijk en na drie sets van 21-19 was de wedstrijd afgelopen. Gelukkig waren er twee sets in het voordeel van Erwin waarmee ook hij plots al twee klassementspunten binnen had. (Al meer dan vorig seizoen!). Zo stond het heel onverwacht 3 - 3. Intussen hadden Delphine en Mathieu hun mix verloren zodat de Pluimplukkers weer op voorsprong kwamen. Wit-Wit had echter nog een troef achter de hand en Lieselot en Grego wonnen zonder veel moeite hun mix. De bordjes hingen nu definitief gelijk : 4 - 4. Een terecht uitslag!

Na dit gelijk spel volgde nog een gezellig avond met lekkere broodjes, de laatste wedstrijden van de YBI op TV en de match van Kim Clijsters tegen Venus Williams. Meer moet dat niet zijn ;-)

2 opmerkingen:

Joris zei

klasse Mathieu en nu den DUCH, anee die is van oes

mathieu zei

dank u. en den duch kunnen we nog eens probere op training e