02 november 2008

PK : 2 x goud en 1 x zilver !!!

Op de Provinciale Kampioenschappen dit weekend scoorde Wit-Wit met een beperkte delegatie van 7 man niet slecht. Er werden twee titels binnen gehaald en een zilveren plak. En in tegenstelling tot wat we de laatste jaren gewoon waren, kwamen de titels eens niet van de Vandenhouckes...

De dag begon echter eerst met het tornooi in het gemengd dubbel. Met weinig succes. Heylie en Lieselot verloren in de eerste ronde en Arno en Flore (ingeschreven in het GD A!) ervaarden dat het niveau daar toch behoorlijk hoog ligt...

Daarna was het de tijd voor de halve finales en finales in het enkel en dubbel...

Christophe en Julien kampioen Heren Dubbel D
Uw reporter was te laat aanwezig in de zaal om verslag te kunnen uitbrengen, want toen ondergetekende er aan kwam was de titel al binnen voor Christope en Julien. In de halve finales hadden ze weinig tegenstand ondervonden en ook de finale wisten ze goed naar hun hand te zetten. Achteraf gezien was hun moeilijkste wedstrijd die uit de tweede ronde... Voor Christophe en Julien een hele opsteker na de valse start gisteren in het enkeltornooi! Van deze twee zullen we (in de C2) nog horen!

Erwin en Grego pakken titel in Heren Dubbel B2
Na winst in de poule stond vandaag de finale in het HD B2 op het programma voor Erwin en Grego. Het niveau in de finale lag duidelijk hoger en Erwin en Grego hadden het even moeilijk om aan te pikken. Ze keerden nog mooi terug tot 15 - 15 maar dan waren 4 opeenvolgende foutjes van Erwin er te veel aan. Er werd gedraaid en aan de "goeie" kant van het net konden Erwin en Grego met hun geliefd aanvallend spel (Erwin serveert - Grego smasht) uitpakken. Het resulteerde in vlotte winst. In set drie was het zaak van zo lang mogelijk mee te gaan en na de kantwissel bij 11 het verschil te maken. En zo gebeurde! Na een heel aangename en sportieve wedstrijd was de titel binnen. Hiermee vult Erwin (eindelijk) een leemte in zijn palmares op en is hij (thuis) niet langer de enige zonder provinciale titel op z'n naam... ;-)

Arno verliest finale HE B1
In het Heren Enkel B1 greep de jeugd de macht. Arno won zijn halve finale en stond in de finale tegenover iemand die nog twee jaar jonger was! Na een knappe en spannende wedstrijd trok Arno echter aan het kortste eind en moest hij tevreden zijn met zilver.
Flore verloor haar halve finale in DE B1. Al bij al geen slechte prestatie voor iemand die 14 is! Volgende week staat er voor Flore met de Belgische Kampioenschappen Jeugd echter een belangrijkere afspraak op de agenda!!!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zie maar hoe belangrijk buitenstaanders en zelfs witwitters de provinciale titels maar bezien, nog geen enkele reactie hieromtrent op dit artikelke.....hahahaha
Ma kijkt van mijnen kant nen dikke proficiat aan al de badmintonners met een provinciaal titelke hihhi (tmoe wel iemand het doen é)

joooooo

Ps kben mij gewoon aan het vervelen ze, want ja de woensdag is mijne volledige congédag... sorry voor diegene die hard werken de woensdag :-p

djéééé

Erwin zei

Ja, we weten allemaal dat Wit-Wit-ers het meilijk hebben om hun emoties te tonen ;-) Merci hé Djé!
Ja, een provinciale titel moet niet overschat worden, maar 'k ben toch blij dat ik er eentje te pakken heb ;-)

Dat van die reacties ligt ook voor een stukje omdat het systeem blijkbaar niet helemaal juist meer werkt. Je kan blijkbaar enkel nog ingelogd of als "anoniem" reacties geven.Een nickname opgeven lukt niet. (Bij mij toch niet.) Zijn er nog mensen met deze ervaring?

Anoniem zei

Dikke proficiat dan maar aan alle kampioenen !!!
Inderdaad bij mij ook anonieme Joris

Anoniem zei

Een dikke proficiat aan Christophe en Julien alsook aan de kersverse papa en mijn venteke !! Helaas ben ik thuis inderdaad mijn "alleenheerschap" met een provinciale titel (dubbel dames in de C2 met Franceke) kwijt. Maar geen nood , ik heb nog andere zaken in mijn trukendoos om mijnen Erwin de loef af te steken :-)

La Mama