22 april 2008

Wiet-Wiet met stijl naar eerste liga!

Wat aan het begin van het seizoen niemand voor mogelijk gehouden had (behalve Dje) is toch gebeurd! Wit-Wit 1 versloeg in z'n laatste match Beveren met 8 - 0 en promoveert hiermee naar de hoogste mannenreeks. Met 4 titels op 5 jaar maakt Wit-Wit 1 in 5 seizoenen de sprong van tweede provinciale naar eerste Liga!!!
Een unieke prestatie!!!

Wit-Wit (of beter gezegd Wiet-Wiet) had, na het verlies van rechtstreekse concurrent Zwijndrecht daags voordien, genoeg aan een gelijk spel om zekerheid te verwerven over de titel. Op papier een haalbare kaart tegen Beveren, laatste in de stand , maar uiteraard moest de wedstrijd eerst gespeeld worden... Wiet-Wiet kon echter rekenen op heel wat opgedaagde supporters!

Ook onze trouwste supporter (Celien) was op post!

De avond begon met een kleine huldiging van de jongens -13 die dit seizoen ook de titel grepen in hun reeks. Binnen 10 jaar is het aan hen om de fakkel over te nemen... Proficiat aan Kjell, Mathieu, Aron, Sven en Maarten (en merci aan de begeleidende papa's.)

Tijd voor de wedstrijd... Wit-Wit legde de basis van de overwinning zoals zo vaak dit seizoen in de dubbels. Arno-Ben bewezen dat ze als eerste dubbel nauwelijks te kloppen zijn en Duch-Heylie zetten hun straffe reeks voort door hun twee dubbels te winnen. Ze verloren samen dit seizoen geen enkele dubbel! Ook Arno-Dje hadden heel weinig moeite in hun wedstrijd. Daarmee stond het meteen 4 - 0 en was de titel binnen!

Ben zorgde door een vlotte winst in zijn enkelwedstrijd zelfs meteen voor de twee punten. Het hoogtepunt van de avond moest dan echter nog komen. Arno versloeg in een heel aantrekkelijke wedstrijd Wim Dhooge (nr. 13 op de Belgische ranking!). De eerste set was moeizaam met veel fouten langs de kant van Arno. (Toch wat stress? Omstandigheden? Te veel willen?). Maar wat Arno en Wim serveerden in set twee en drie mocht gezien worden. Het talrijk opgekomen publiek smulde en zag Arno de wedstrijd winnen...

Ondertussen had ook Duch zijn wedstrijd gewonnen. Dje mocht de kroon op het werk zetten en de 8 - 0 eindcijfers vastleggen. Wiet-Wiet toonde zich hiermee een waardig kampioen!

En dan kon uiteraard een lange nacht beginnen... Wanneer het feestje een beetje meer verteerd is, komen op deze blog ongetwijfeld nog meer foto's naar boven ;-)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Persoonlijk vond ik het feestje vorig jaar met de promotie naar 2de liga beter.
Maar toch nen dikken proficiat en volgend jaar....Vlaams kampioen

En Anders den 18den mei neem Gent de beker, he Duch

Greetings.

Buik zei

Dikke proficiat met jullie ruim verdiende titel
Buik

Anoniem zei

ja Dietsie, een feestje mag nooit 2x hetzelvde zijn...
Maar toch is deze prestatie uniek.
Proficiat aan alle Wit-Witters wij zijn nu allemaal lid van nen 1ste klasser

Anoniem zei

Ik geef Joris gelijk... Feestjes moet je nooit proberen over te doen. Ik vond het in elk geval een gezellige bedoening. En Arno ne keer zien stuiken is altijd leuk ;-)

Trouwens, hoe het feestje ook was, de prestatie blijft uniek! Dat wordt volgend jaar een jaartje proeven van het hoogste niveau! We zien wel hoe lang het sprookje duurt ;-)

Anoniem zei

Ik weet nog goed dat we bij de titel vorig jaar zeiden: "Nu zijn we alvast zeker van nog 2 jaar Liga".

Awel nu zijn we zeker van nog drie jaar Liga.


YES YES YES YES WE ARE THE BEST

Volgende jaar gaan z'er allemaal aan...

Yves zei

Proficiat Witjes! We zorgen er samen wel voor dat de racket-sporten goed boeren in Ronse!!
Met de groeten van Squash Club Ronse!!