13 maart 2008

Jeugdolympiade badminton: 18 maart

Deze dagen vinden overal in Vlaanderen de proeven plaats in het kader van de Jeugdolympiade.
(Meer info op http://www.jeugdolympiade.be/)

Doelstelling : Zoveel mogelijk Vlaamse en Brusselse jongens en meisjes van 10 tot 14 jaar via het afleggen van diverse proeven in 10 sporttakken een olympische medaille te laten behalen. Ook jongeren met een beperking kunnen deelnemen.

Concept : Tijdens de Jeugdolympiade wordt aan de jongeren de mogelijkheid geboden om via een testbatterij per sporttak hun sportieve vaardigheden te testen. Per sporttak worden telkens 5 proeven voorzien en afhankelijk van de score die de jongeren op deze proeven behalen worden punten toegekend. Als zij per sporttak voldoende punten hebben verzameld kunnen zij hun bronzen, zilveren of gouden medaille behalen. De jongeren bepalen zelf of zij in 1 of meerdere sporttakken hun vaardigheden willen testen, d.w.z. dat ze per sporttak een medaille kunnen behalen. Afhankelijk van de sporttak verschillen de proeven al dan niet voor het behalen van een bronzen, zilveren of gouden medaille. De deelname van de jongeren (met of zonder beperking) aan de Jeugd-olympiade is gratis.

Onder deze link vind je de proeven terug die de kinderen moeten afleggen voor badminton. Je kan ook zien welke resultaten ze moeten behalen op de proefjes om goud, zilver of brons te winnen.

Dinsdag 18 maart heeft in Ronse een sessie badminton plaats in sporthal 't Rosco. Alle kinderen tussen 10 en 14 jaar zijn welkom! Zeker ook onze eigen jeugdspelers! Wit-Wit heeft alvast z'n medewerking aan dit project toegezegd.

We zijn nog op zoek naar drie medewerkers om dinsdag 18 maart tussen 17 en 19 uur de proefjes te helpen afnemen.
Reageren kan in de comments of door Erwin een seintje te geven (GSM of e-mail).

1 opmerking:

Anoniem zei

Joris zal ter zijn