15 januari 2008

Damme 1H ~ Wit-Wit 1H

Na een onvergetelijk en spannend jaar in derde liga, mocht de eerste herenploeg van Wit-Wit aan de slag in tweede Liga. In hun debuutwedstrijd troffen ze de tweede in de stand van vorig jaar, zijnde Damme. Kon Wit-Wit de eer hoog houden en aantonen dat de titel we degelijk verdiend was? Hieronder een korte samenvatting van de wedstrijddag.

Dat de mannen van “Den Ieste Ploeg” niet graag de zondagmorgen spelen, dat weten we allemaal, maar dat ze bijna een half uur op voorhand aan de sporthal waren, dat was nog nooit gebeurd. De groene sweater, gele T-shirt en roze kousen lagen waarschijnlijk de avond voordien al klaar.
De eerste dubbelronde was voor Ben en Djé, tegen een sterk spelend duo, misschien een beetje te vroeg op de morgen. Naast hen kwamen Arno en Heylie niet echt in de problemen, wat meer de verdienste was van Arno. Met een gelijke tussenstand beloofde het een ware strijd te worden om de punten.
In de tweede dubbelronde mocht Arno met Djé spelen en met uitstekend badminton werden de tegenstrevers opzij gezet. Duch en Heylie namen de laatste dubbel voor hun rekening en konden die, het moet gezegd, met “*****”-chanche winnen. Niet dat ze slecht speelden, maar het was zo’n wedstrijd van-alles-zit-mee, zelfs de netrand. Duch verwoordde het na de wedstrijd uitstekend: “Ons geluk voor dit jaar hebben we in die wedstrijd opgebruikt.”
Na de dubbelrondes 1-3 voorstaan, daar tekent elke ploeg voor. Er werd in de opstelling tactisch gekozen om Arno naar beneden te halen als derde enkel en Duch als vierde. Ben mocht als eerste aantreden, maar mist nog wedstrijdritme. Djé speelde één van zijn mindere matchen dit seizoen, met als gevolg een zware nederlaag.
Onze hoop op een punt of meer lag bij Arno en Duch. Arno maakte brandhout van zijn tegenstander in de eerste set. In de tweede set ging het gelijk op, maar Arno kwam nooit in de problemen. Het eerste punt in tweede liga was een feit, maar de honger naar dat extra puntje werd alsmaar groter.
Duch kon de eerste set zonder problemen binnenhalen. De tweede en spannendste set van de wedstrijd werd verloren, om de derde en laatste set van de dag eenvoudig binnen te halen.
De eerste overwinning van Wit-Wit in tweede liga was een feit. De kampioen van vorig jaar zegevierde nog enkele uurtjes na in de plaatselijke kantine/bar.
De resultaten zijn te bekijken op deze link.