26 mei 2007

AXI 2007 : Wit-Wit (weer) tweede !

Vandaag stond de jaarlijkse AXI-dag van de Jonge Kamer Ronse op het programma. Dit is een avonturensportdag voor bedrijven met allerlei fysische, technische en breinbrekende proeven. Na de tweede plaats van vorig jaar was Wit-Wit het aan zichzelf verplicht om ook dit jaar deel te nemen. Het moet gezegd : de ploeg had ambitie. Zeker nadat Duch (eindelijk) tot inzicht gekomen was en besloten had om dit jaar met Wit-Wit mee te doen ;-) De ploeg bestond uit : Joris, Duch, Dimi, Moerie, Liesbeth en "de mama van Seth". Ook Erwin droeg zijn steentje bij door ondertussen de raadsels op te lossen.
En de ploeg presteerde sterk. In de fysische proeven (foto) werd het beste van zichzelf gegeven en plaatste Wit-Wit zich steeds bij de betere. Het was nagelbijtend afwachten (foto) hoe hoog Wit-Wit dit jaar zou eindigen.
Het verlossende nieuws kwam dat Wit-Wit zich bij de beste vier geplaatst had. Deze mochten namelijk in een extra proef onder elkaar uitmaken wie met de eindoverwinning zou gaan lopen...

Ontgoocheling overheerst...
In de eindproeg mocht Wit-Wit uiteindelijk strijden om de eerste plaats tegen de ploeg van het College. Een Wii-bokswedstrijd (spelletje op PS II) zou bepalen wie met de eer mocht gaan lopen...
Voor dit spel had Wit-Wit zeker de juiste man op de juiste plaats ingezet : onzen Duch !(foto's) Maar het mocht niet baten... In een superspannende wedstrijd in drie ronden werd alsnog verloren. Nochtans werd de tegenstander tot twee maal toe bijna KO geslagen (9 tellen)! En daar waar er vorig jaar nog veel euforie was om de tweede plaats, overheerste nu toch wat de ontgoocheling. De nederlaag smaakte achteraf des te bitterder, omdat vernomen werd dat Wit-Wit eigenlijk als eerste en met 30 punten voorsprong het eindklassement afgesloten had!

Maar ja, "this was part of the game"... Wit-Wit mocht dan ook (maar) de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen... (foto)

Toch een dikke proficiat aan alle Wit-Wit-ers die bewezen hebben dat Wit-Wit nog veel meer in zijn mars heeft dan badminton alleen!!!

13 opmerkingen:

Arnoot! zei

@duch:Ge kunt badmintonnen, zwemmen, fietsen, lopen, voetballen,...Wanneer gaje nu eindelijk ne keer leren vechten??

Anoniem zei

Spijtig dat onzen Firmin Crets van de club het niet gehaald heeft...
Maar zonder onzen Firmin stonden we misschien niet zo hoog...
Volgend jaar derde keer goede keer.
Merci aan SANIVI voor de sponsoring...

Proficiat en twas weer ne keer leuk met de witwit-bende

Anoniem zei

A propos... onzen blogger is toch ongeloofelijk om 23u47 stond da artikel al op de site...

Wanneer maakte gij dan diene 4de kleinen... tijdens 4-uurtje?

Arnoot! zei

Al bij al is het mss wel goed dat we (maar) tweede zijn geworden..zo weten we ook weer wat het is om NIET bovenaan te eindigen..

Anoniem zei

Eerst wil ik onze co-sponser Sanivi danken door deze mooie "dag". Verder wil ik ook alle medespelers bedanken voor hun inzet en doorzettingsvermogen.
Afsluiten wil ik doen met te zeggen dat den JCI, die (weer)een zeer toffe dag hebben georganiseerd tot net voor den laatste proef hun sportdag (die eerder een lotterij is waarbij de verdiende winnaar toch niet wint) kunnen steken waar het licht niet schijnt!!!!

Anoniem zei

Vorig jaar tweede zonder Duch. Dit jaar met Duch ook tweede... Bovendien kon hij het in zijn "specialiteit" niet afmaken... We kunnen ons de vraag stellen of we het hier over een "geslaagde transfer" mogen hebben... ;-) (Grapje hé Duch...! Want straks mag ik het zonder Wii ne keer gaan uitleggen.)

Nee, serieus. Nen dikke proficiat aan alle ploeggenoten. Nooit gedacht dat we de prestatie van vorig jaar konden evenaren, wat zeg ik, eigenlijk verbeteren! Echt sterk gespeeld gasten!

Anoniem zei

Het is spijtig dat we weer op de "net niet" plaats zijn beland. Voor het publiek zijn we dan wel 2de geëindigd, maar wij weten dat we wel duidelijk de eerste waren. Het had mooier kunnen eindigen, maar we hebben toch een toffe namiddag beleefd.

Anoniem zei

Proficiat mannen met de (eerste) tweede plaats. Blijkbaar een leuke AXI-dag achter de rug en zeker als je met dertig punten voorsprong uit de voorrondes kwam... Volgend jaar beter en mss met mij erbij.

Anoniem zei

mss met mij erbij??????
never chance a winning team...
Ge moet maar met uw lui gat nie aan de zee gaan liggen terwijl wij autookes duwen.

Anoniem zei

Hoedje af voor het witwit-team met deze "virtuele" overwinning. Spijtig dat zo'n sportdag beslist wordt in een "virtuele" boxmatch. Maar aan den anderen kant misschien maar goed ook, zo kon iedereen met al zijn tanden naar huis...niewaar Firmin?

Anoniem zei

De pot op met die sportdag!!!!!!!!!
wij gaan voor echte overwinningen en geen virtuele gelul!!!!!!!

Anoniem zei

Oeps, der heeft er eentje de nederlaag nog niet verteerd... ;-)
Ja, dat typeert de echter sportman zeker ;-)

Anoniem zei

Nederlaag, wij hebben gewonnen! Alleen het kansspel hebben we (ik) verloren!