03 april 2007

Damme voert druk op...

Gisteren speelde Damme in derde Liga A een vooruitgeschoven wedstrijd tegen IZBA. Damme won met 8 - 0 en voert hiermee de druk op voor Wit-Wit. Damme speelde reeds 4 van de 6 wedstrijden in de terugronde en heeft met twee wedstrijden meer gespeeld nu 3 punten voorsprong op Wit-Wit (foto) in de strijd om de titel. Volgende week donderdag staat met het treffen tussen Wit-Wit en Damme de beslissende wedstrijd op het programma. Even een stand van zaken en een vooruitblik :

Damme : ptn : 17 / wds : 10 / nog : Ronse (V), Brugse (T)
Wit-Wit : ptn : 14 / wds : 8 / nog : Damme (T), IZBA (V),
Oostende (T), Latem (V)

als Damme wint...
In dit geval gaat de titel zo goed als zeker naar Damme. Damme heeft dan in hun laatste wedstrijd (thuis tegen het voorlaatste Brugse) genoeg aan een gelijk spel om zeker te zijn van de titel. Iets wat geen probleem zou mogen zijn. Bij een gelijke stand gaat de titel immers naar Damme dat een veel beter match- en setsaldo kan voorleggen.

bij gelijk spel...
Bij dit scenario heeft Wit-Wit alles nog in eigen handen en kan het de titel pakken met één puntje voorsprong. Makkelijk wordt dat echter niet want Wit-Wit mag dan geen enkele steek laten vallen en moet absoluut de drie resterende wedstrijden winnen. Bovendien zijn het geen gemakkelijke wedstrijden die nog op het programma staan! Wanneer Wit-Wit ergens een puntje laat liggen gaat de titel toch nog naar Damme.

Wit-Wit wint...
Dan begint het er mooi uit te zien voor Wit-Wit. Wanneer onze eerste ploeg dan 4 punten weet te halen uit de drie resterende wedstrijden is de titel binnen. (Twee maal winst en éénmaal verlies of eenmaal winst en twee drawkes kunnen daarvoor zorgen.)

Alles lijkt dus beslist te zullen worden in het onderlinge treffen tussen Wit-Wit en Damme. Maar laat ons eerlijk zijn. Wat er ook gebeurt, het seizoen van "den eersten ploeg" is nu reeds geslaagd. Wie voorspeld had dat ze in hun eerste seizoen in Liga tot zo diep in het seizoen zouden meedoen voor de titel was wel een heel grote optimist. Maar nu ze er zo dicht bij zijn, mag dromen wel eens... ;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb da wel van int begin gezegd ma gulder wouden mij maar nie geloven...
Heylie ben ewa gekwetst aan de rug dus kzal zien voor donderdag, khoop dat het beter ga gaan wat momenteel ist nie goe, ma kpakke pillen en al dus tmoe maar beter gaan...joooow