25 februari 2007

BK Jeugd : 5 finales >>> 2 titels!

Flore en Arno Belgisch Kampioen Dubbel (Gemengd) !

Flore en Arno hebben op de voorbije Belgische Kampioenschappen voor de Jeugd hun statuus van Belgische (jeugd)topper weer weten waar te maken. Na de eerste tornooidag wisten beide door te stoten tot de halve finales in alle drie de disciplines : enkel, dubbel en gemengd. Het werd dus nog een zware tweede dag...

Flore bereikt alle finales en wint dubbel !!!
Flore zette de zondag meteen de toon door in de voormiddag alle drie haar halve finales te winnen en door te stoten naar de finale van alle drie de disciplines in de categorie - 13 jaar. In de finale enkel moest ze na een moedige wedstrijd echter haar meerdere erkennen in Stephanie Van Wel (amper 13 jaar en al B1!!!) die duidelijk een maatje sterker was. Jammer genoeg stond ze ook in de finale van het gemengd tegenover dezelfde Stephanie. En ook hier was er geen kruid tegen haar opgewassen. Flore haalde echter haar verdiende Belgische titel in de dames dubbel ! Samen met haar partner won ze in drie sets. Een terechte bekroning van een schitterend tornooi!

Arno : op één punt van 2 dubbeltitels...
Arno deed haast even goed in de categorie - 17 jaar. Al wist hij niet door te stoten tot de finale in het enkelspel. In de halve finale verloor hij, na één van zijn mindere wedstrijden, in drie sets van de latere winnaar : Raphaël Van Wel (inderdaad, broer van... ;-). In de dubbeldisciplines, zowel heren dubbel als gemengd, bereikte hij echter wel de finale, telkens in drie sets. Na een erg hoogstaande finale in de heren dubbel ging die titel echter nipt aan zijn neus voorbij. De eerste set werd verloren met 28 - 26, de tweede werd wel gewonnen en in de derde versierde hij na een sterke remonte een matchbal op 21 - 20! Deze kon echter niet verzilverd worden en de titel ging alsnog verloren met 21 - 23! Doodjammer, dichter kan je er niet bij zijn! In de allerlaatse wedstrijd van de dag haalde echter ook Arno zijn gram. In de finale van het gemengd dubbel kroonde hij zich in drie sets tot Belgisch Kampioen. Een meer dan verdiende titel na een heel sterk tornooi! Een dikke proficiat aan allebei!!!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat aan alle VDH-kes met de behaalde Belgische titels. Een verdiende bekroning voor de noeste trainingsarbeid van het afgelopen jaar.

Anoniem zei

roficiat Arno en Flore met jullie titels.
Vraagje: Moeten we ons "als-je- stijgt-van-klassement-bier-bak" reglement nu uitbreiden met Belgische Titels?

Anoniem zei

Ook van mij een dikken proficiat aan de VDH-kes!
ivm bakken bier stel ik het volgende voor: per gewonnen titel een bak en per verloren finale twee bakken, per verloren halve-finale drie bakken. dat geeft: 5 bakken voor Flore en 6 bakken voor Arno. iedereen akkoord?

Den Duch

Anoniem zei

ok maar nu is het in bonnekes = 11 bonnekes voor gans de club

Anoniem zei

Lap, nu dat het geld begint binnen te stromen (winstpremies, startgelden...) gaat de "manager" op zijn centen zitten. We zullen wij die twee gasten wel al jarenlang mee sleuren in allerhande competitieploegen om ze wat ervaring op het hoogste niveau te laten opdoen... ;-)

Anoniem zei

Om nog maar te zwijgen van beloftes die ze maken en niet houden... Mijn racket ligt waarschijnlijk nog in Japan

Anoniem zei

Lekker gespeelt dubbelpartner van m'n leven! BV

Anoniem zei

Hé, nen echte BV op onzen blog ;-) (Al kan het ook Valentijn zijn, Arno's dubbelpartner ;-)
By the way : ook super gespeeld Valentijn. Jammer dat je er (2 keer) zo nipt naast gegrepen hebt.

Anoniem zei

Lekker gespeelt dubbelpartner van men leven!

Anoniem zei

Beste BV, het is leuk dat je zo "enthousiast" bent over de "dubbelpartner van je leven" (altijd al geweten dat diene Arno nen "sloeber" was...) maar gespeeld is nog steeds met een D. Straks gaan we nog denken dat je een echte BV bent ;-)

Anoniem zei

Sorry, maar ik heb namelijk een Chinees toetsenbord. Mijn oprechte excuses:)!