20 november 2006

Het tornooi zit er op...

Na weken voorbereiding was het dit weekend zo ver : het zevende nationaal tornooi van Wit-Wit! Voor het eerst in "onze" nieuwe zaal en voor het eerst ook voor B2 en B1-spelers! Na een wat moeizame start met wat technische problemen (geluidsinstallatie) werd het een geslaagde, maar drukke editie! Het tornooi verliep mooi op schema (dank je wel Mathieu), door de vele poules kon iedereen vaak aan de slag, de gratis T-shirt werd geapprecieerd en last but not least de beste wonnen... Enkele cijfers :

  • met 161 deelnemers werd haast het dubbel aantal inschrijvingen van vorig jaar genoteerd
  • in totaal werden 269 wedstrijden betwist
  • 15 uur non-stop badminton op 11 verschillende banen
  • 40 winnaars en 40 finalisten in 25 verschillende reeksen
  • meer dan 500 vellen papier rolden uit de printer
  • 12 stylo's zagen we niet meer terug ;-)
  • meer dan 40 stokbroden werden opgesmeerd in de broodjesstand (merci dames!)
  • 3 uur opkuis en zes vuilniszakken lege flesjes sportdrank

Wit-Wit-ers presteren sterk op eigen tornooi!
+
Flore C1!

De spelers van de eigen club lieten zich in hun nieuwe thuishaven niet onbetuigd. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de finale tussen Jeremie en Arno (foto) in de HE B1. Ondanks een fantastische start van Dje won Arno uiteindelijk toch de wedstrijd. Arno won daarnaast ook nog de Dubbel en Mix! Een perfect parcours! Ook zus Flore presteerde uitstekend. Ze won DE C2 en is nu zeker van haar stijging naar C1! Ze verloor nog de finale Dubbel en bereikte de halve finale in de Mix.

Maar deze maal wisten ook heel wat andere spelers dan de "kleine Vandenhouckes" zich in de kijker te spelen. (En zo hoort het!) Want behalve de finale in HE B1 wist Dje, met een voor de gelegenheid toegewezen partner, ook nog de tweede plaats te veroveren in HD B1. En van gelegenheidspartners gesproken : Erwin moest in allerlaatste instantie invallen in HD B2 om zo de poules nog te "redden". Samen met een Waalse speler won hij zowaar nog het tornooi. In de finale stond hij tegenover ploeggenoten Venterke en Dimi die na wat rekenwerk in hun poule ook wisten door te stoten naar de eindstrijd. Maar ook in de lagere reeksen noteerden we veelbelovende resultaten. Zo was er de winst van Gert (samen met een speler van de PBO) in de HD D (foto bovenaan). In de finale stonden zij verrassend tegenover Gregorio (foto) en Hendrik die in hun poule een fantastisch parcours afwerkten. Ook hier dus 3 Wit-Wit-ers in de finale !

Zeker het vermelden waard zijn ook nog de tweede plaats van Els in de DD B1, de halve finale van Dimi in HE B2, de halve finale van Stijn in HE C1 en de halve finale van Sophie en Delphine in DD C2! Proficiat aan al deze (en ook alle andere) spelers!

P.S. Als er mensen zijn die foto's getrokken hebben mogen ze mij altijd een seintje geven of doorsturen naar ilse.erwin(at)gmail.com

1 opmerking:

Anoniem zei

Proficiat met jullie organisatie.
Een mooi tornooi met enorme groeimogelijkheden. Uitstekende resultaten van Witwitters.
Tevens voor elke deelnemer een mooi aandenken (t-shirt) en dit voor een zeer democratisch inschrijvingsbedrag. Dit kom je niet overal tegen.

Guy