04 juni 2006

Kampioenschap van Ronse (MTB)

Enkele Wit-Wit'ers namen zaterdag 3 juni deel aan het kampioenschap van Ronse mountainbike. Zoals de profs, hadden deze moedige strijders twee dagen voordien het parcours verkend. Hun mening toen was niet onverdeeld en er werd besloten om niet te rijden zaterdag. (Waarschijnlijk vanwege de modder en de fiets die ze dan moeten kuisen.) Maar de weergoden waren goedgezind de dag zelf en ervoor, zodat het parcours toch berijdbaar leek.
5 Wit-Wit'ers kwamen opdagen aan de inschrijvingstafel. Dat het er nerveus aan toe ging nog voor de start, moet niet gezegd. Heylie moest het wegens breuk met een andere fiets stellen, en dit enkele minuten voor het startschot (lees = fluitsignaal). Arno nam zijn plaats in aan de startlijn en viel om! (Misschien niet gewoon om met klikpedalen te rijden??) Wat zou dat geven voor de wedstrijd zelf...
De jeugd (Jochim en Arno) gingen als de bliksem van start en namen meteen enkele tientallen meters voorsprong, samen met de uiteindelijke top 6 van de wedstrijd. Nadat de kopgroep een kloof had geslagen op de achtervolgers in de afdaling, leek het erop dat alles terug samen zat naar het einde van een singletrack. Guy Ceulemans had technische problemen en de fiets ging door het luchtruim de weide in. Enige electrische schokjes later had Guy zijn fiets terug op het parcours.
Na een lange beklimming met een technisch stukje, kon Jochim de pijn en krampen in zijn kuiten niet meer verdragen en moest tijdelijk stoppen. Hij is er wel in geslaagd de ronde uit te rijden.
Joris, Wim en Heylie reden een heel stuk in elkaars kielzog, maar na de technische bosstroken moest laatstgenoemde er noodgedwongen af. (Lag het aan de fiets of aan de benen?)
Het was pas in de tweede en laatste ronde dat Joris zijn overmacht (van de Wit-Wit'ers) kon tonen. Arno die te energiek begonnen was moest dit helaas bekopen en werd heel gemakkelijk ingehaald en direct op een heuse achterstand gereden. Joris kon hier rekenen op jaren ervaring en wist waartoe hij in staat was. Het was dat ook Joris (foto) die als eerste Wit-Wit'er over de streep kwam met een negende plaats in de algemene ranking. Wim (foto) finishte met een lekke band voor Arno (foto).

De kampioen 2006 van Ronse is Steven Vancanverberghe.

Proficiat Steven.

Proficiat aan alle deelnemers.



Ik verwijs jullie graag door naar de site van Stijn voor meer foto's van dit evenement.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

klein detail:Er is maar één reden waarom Joris (mijn vader) gewonnen heeft en dat is omdat hij al de hele week aan die zakskes ginsing zit van Wimpie (die trouwens den helft van het parcours is vergeten te doen...)

Erwin zei

Dikke proficiat aan Joris... en alle andere Wit-Wit-ers die het durfden om van start te gaan. Zij die er niet bij waren (ook ikzelf) moeten achteraf niet klagen ;-).
Jaja, de mannen van den derde ploeg hebben bewezen dat ervaring nog steeds een belangrijke rol speelt... De jonge snaken van Wit-Wit 1 waren duidelijk iets te voortvarend. En die van Wit-Wit 2 hadden blijkbaar allemaal een excuus om niet mee te moeten doen ;-)

Anoniem zei

Ik zag dat er bezoekers naar m'n website kwam via deze en was aangenaam verrast door deze blog. Erg leuk opgesteld, vaak nieuwe berichten en altijd in een leuke tekst gezet. Ook de gewone website staat vol toffe pagina's.

Bedankt om te linken naar m'n fototjes.

mvg
Stijn